Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

TERME 4-6 YAŞ KUR’AN KURSU HİZMET BİNASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

TERME 4-6 YAŞ KUR’AN KURSU HİZMET  BİNASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Termeli Fakir Öğrencilere Yardım Derneği, Terme 4-6 Yaş Kur’an Kursu Hizmet Binası’nı ilçemize kazandırmak için çalışmalara başladı.

 Termeli Fakir Öğrencilere Yardım Derneği, Termeliler tarafından Eski İmam Hatip Lisesi arsası olarak bilinen Kocaman Caddesindeki alana Terme 4-6 Yaş Kur’an Kursu Hizmet Binası’nı yapılması için faaliyete başladı. 
Dernek yönetimi konuyla ilgili açıklamasında “Merhum Mustafa Aksu tarafından Terme Kazası Kur’an Kursu Yaptırma Derneği’ne kuran kursu binası yapılması kayıt ve şartıyla 21 Nisan 1966 tarihinde bağışlanan ve bu dernek tarafından 1975 yılında Termeli Fakir Öğrencilere Yardım Derneği’ne (eski adı İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği) devredilen Terme İlçesi Çay Mahallesi 960 ada 1 parsel sayılı taşınmaz üzerine, Terme 4-6 Yaş Kur’an Kursu Hizmet Binası yapılmasına dernek yönetimi 9.10.2023 tarihinde karar almıştır. 
Termeli Fakir Öğrencilere Yardım Derneği halkımız tarafından eski İmam Hatip Lisesi arsası olarak bilinen taşınmazına Terme 4-6 Yaş Kur’an Kursu Hizmet Binası zemin etüdü çalışmalarına 26.10.2023 tarihinde çalışmalarını başlatmıştır.
Ayrıca Termeli Fakir Öğrencilere Yardım Derneği bu amaç doğrultusunda arsada ifraz ve yola terk işlemini gerçekleştirmek için Terme Belediyesine başvurmuş, Terme Belediye encümeni bu konuda karar almış ve belgeler işlem tamamlanmak üzere Terme Tapu Müdürlüğü’ne sunulmuştur.”ifadelerine yer verdi. Haber: Berkan KARAPIÇAK