Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TERME AGD’DEN MEKKE’NİN FEYHİ VE KUDÜS GECESİ

TERME AGD’DEN  MEKKE’NİN FEYHİ VE KUDÜS GECESİ

Ülkemizdeki tüm il ve ilçelerle aynı anda düzenlenen Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi programı Terme’de yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

 Ülkemizdeki tüm il ve ilçelerle aynı anda düzenlenen Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi programı Terme’de yoğun katılım ile gerçekleştirildi.   Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Terme temsilciliği tarafından düzenlenen program 31 Aralık Pazar akşamı Terme Belediye Kültür Merkezinde başladı.  “Kalk Uyar Fethi Müjdele” temalı program; Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayıp ardından Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Dünya Birincisi Hafız Habib Deveci, Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Türkiye Birincisi Hafız Enes Özsoy’un Kur'an tilavetleri, İnönü Üniversitesi İlahiyet Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Abdurrahman Ateş’in konuşmaları, tiyatro ve sinevizyon gösterimi, Siyer-i Nebi yarışması ödül töreni ile devam etti.  
Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Kemal Çeri katılımcılara selamlama konuşması yaptı.
Prof Dr.  Abdurrahman Ateş’in “Fetih Ve Kudüs” konulu konferası ile Gazze de yaşanan zulmün, islam alemi ve dünyadaki yansımaları anlatıldı. Gençlerin Gazze tiyatrosu, Filistin gösterisi ve AGD nin küçük öğrencilerinin gösterileri  beğeniyle izlendi.  
Program sonunda; Milli Eğitim Bakanlığı ile Anadolu Gençlik Derneği arasında protokol ile yapılan Siyer-i Nebi sınavı ödül töreni yapıldı.   
Yarışmalarda 1.liği Temel Kır Kız AİHL öğrencisi Zehra Kodal, 2.liği Temel Kır Kız AİHL öğrencisi Binnur Yüksel, 3.lüğü Terme Anadolu İHL öğrencisi Mustafa Fatih Esmer,  4. lüğü Terme Fen Lisesi'nden İlayda Mankan, 5.liği Terme Anadolu İHL öğrencisi Feyzullah İba elde ederek ödüllerini aldı. 
Program AGD yönetim kurulu üyesi Musa Yüksel’in duası ile son buldu.   
Program kapsamında 1 Ocak Pazartesi günü Merkez Pazar Camiinde “Sabah Namazı Buluşması” gerçekleştirildi. Tesbihat, Hatim ve çorba ikramı yapıldı.  Terme'de geleneksel hale gelen bu etkinlikte halkın yoğun ilgisi ile karşılandı.
Hbr: Berkan KARAPIÇAK