Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TERME ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SPORDA BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR

TERME ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ  SPORDA BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR

Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi sporcuları; gerek ilçe düzeyinde ve gerekse Samsun genelindeki değişik branşlarda yapılan yarışmalarda önemli başarılara imza attılar.

Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi sporcuları; gerek ilçe düzeyinde ve gerekse Samsun genelindeki değişik branşlarda yapılan yarışmalarda önemli başarılara imza attılar. 
A-FUTBOL: 
a)Anadolu İmam Hatip Lisesi A Genç Erkek Futbol Takımı ilçe ikincisi oldu. 
b)B Genç Erkek Futbol Takımı ilçe birinciliğinden sonra Samsun İl ikinciliğini de elde etti.
c)19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçede düzenlenen Liselerarası Gençler Futbol Turnuvasında Anadolu İmam Hatip Lisesi Futbol Takımı şampiyon oldu. Önce Karadeniz MTAL'ni 3-1, ikinci maçta Kozluk Fen Lisesi'ni 3-2 yenen İmam Hatip Lisesi Takımı, son maçında Emirhan ÇAYIROĞLU'nun ikinci yarıda serbest vuruştan attığı şık golle Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni de 1-0 yenerek Terme şampiyonu oldu. Şampiyon Takıma kupasını, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin ŞAHAN verdi.
B-ATLETİZM 100 metre yarışları (İlçe düzeyinde): Habip İŞLEYEN Birinci, Enes Malik ÇALIK ikinci ve Kerim ALPARSLAN da üçüncü olmuşlardır.
C-MASA TENİSİ: İlçe yarışmalarında A. İmam Hatip Lisesi öğrencileri Mehmet Emin ÖZDEMİR birinci, Utku İLKİN de üçüncü olmuşlardır.
D-GÜREŞ: a)Samsun'da yapılan müsabakalarda Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Furkan ALPARSLAN ikinci ve Emin Erdem İŞCAN da üçüncü oldular.
b)Terme'de yapılan Karakucak Güreşlerinde AİHL öğrencileri şu dereceleri elde ettiler:
55 Kg Sefa ÇETİN 1'inci, Furkan ALPARSLAN 2'inci, Uğur Resul KUTLU da 3'üncü oldu.
59 Kg Emin Erdem İŞCAN 1'inci, Enes ÇİÇEK 2'inci, Yasin GÜLTEKİN 3'üncü oldu.
65 Kg Ömer Faruk AYAZ ikinci, Oğuzhan AKMAN ve Uğur Metin CİNEL üçüncü oldular. 
90 Kg Nurullah ÇAKIR üçüncü olmuştur.
E-YÜZME: İlçe düzeyinde yapılan yüzme yarışmalarında serbest stilde Muhammet Emin ÖZDEMİR ikinci, Bayrak yarışlarında ise Emin ÖZDEMİR ve Ramazan ÖĞÜT'ten oluşan İmam Hatip Lisesi takımı ikinci olmuştur.
Beden Eğitimi Öğretmeni Enbiya KOÇ, “Futbol takımımız öğretim yılının ilk yarısında Samsun'da ikinci olmuştu. Takımımı tebrik ediyor ve gelecek sene onlardan daha büyük başarılar bekliyorum” dedi. 
Okul Müdürü Mevlüt DEMİR de, “Bize bu sevinci yaşatan sporcularımızı ve onları yetiştiren Hocaları Enbiya Koç'u tebrik ediyor, hepsine teşekkür ediyorum” dedi. 
Hbr:Seyfi GÜNAÇTI