Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

TERME BİRLİK VE DAYANIŞMA DERNEĞİ CUMHURİYETİN 100'ÜNCÜ YILINI KAHVALTI İLE KUTLADI

TERME BİRLİK VE DAYANIŞMA DERNEĞİ CUMHURİYETİN 100

Terme Birlik ve Dayanışma Derneği (TERME-DER) Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında “Sonbahar kahvaltısı” programı düzenledi.

 Terme Birlik ve Dayanışma Derneği (TERME-DER) Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında “Sonbahar kahvaltısı” programı düzenledi. 

 15 Ekim Pazar günü bir restoranda düzenlenen kahvaltı programına Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Oy, ABB Başkanı Turhan Akşen, İlkadım Bağımsız Belediye Başkan adayı Gökhan Cigalı ve eşi, Terme Sağlık Ocağı doktoru Ali Taşpınar ve eşi, Liv Hospital Göğüs Hastalıkları Doktor Saliha Ercan Bütün ve eşi, Özel Samsun Büyük Anadolu Hastanesi İstasyon Şubesi İşletme Müdürü Birol Yılmaz,  Terme Lisesi 75 mezunları Grup Başkanı Hüseyin Bülbül ile eşi beraberinde Fevkiye Bayar, Alaattin Bacacı, 28.Dönem İyi Parti Aday Adayı Esma Ercan, Semiha Uzunca, Selahattin Alver, Ayşe Altunpala, Memleket Partisi 28. Dönem Milletvekili Aday Adayı Mualla Mollamehmetoğlu Bölükbaş, Atlashan yemek şirketi sahibi Filiz Yıldız Duran, araştırmacı yazar,şair İlknur Ünsal, dernek üyeleri ve davetliler katıldı.  
Açılış konuşmasını yapan Terme Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Zekai Altunpala, “Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönemini kutlarken başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyoruz. Buraya gelerek bizlere zaman ayıran ve yalnız bırakmayan üyelerimize, hemşehrilerimize canı gönülden teşekkür ederim.” dedi. Belediye Başkanı Ali Kılıç ise, “Terme Birlik ve Dayanışma Derneği'nin (TERME-DER) organize ettiği kahvaltı programında hemşehrilerimizle bir araya geldik. Sevgili hemşehrilerimizle ‘Günül Meclisi'mizde buluştuk. Güzel ilçemize yaptığımız hizmetlerimizi anlattık; istek ve önerilerini dinledik. Sıcak karşılamaları, hoş sohbetleri için teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi. 
Yapılan konuşmaların ardından Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla tarihimizi anımsatan o günlerin mücadelesini konu alan sine vizyon gösterisi, Terme ilçesini tanıtan video sunumu ve Termemize değer veren Terme’nin yetiştirdiği isimler, bürokratlar, siyasilerin özgeçmişlerinin sunumu ile devam eden kahvaltı programı hoşsohbet havasında son buldu. Hbr: Berkan KARAPIÇAK