Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TERME BİRLİK VE DAYANIŞMA DERNEĞİ’NDEN TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU 2. YIL KONSERİ

TERME BİRLİK VE DAYANIŞMA DERNEĞİ’NDEN  TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU 2. YIL KONSERİ

Terme Birlik ve Dayanışma Derneği tarafından Atakum’da bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Büyük Salon’unda bu yıl 2.si düzenlenen Türk Sanat Müziği konserine vatandaşların ilgisi büyük oldu.

    Terme Birlik ve Dayanışma Derneği tarafından Atakum’da bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Büyük Salon’unda bu yıl 2.si düzenlenen Türk Sanat Müziği konserine vatandaşların ilgisi büyük oldu.
    Sema Onar Yaktı’nın sunuculuğunu yaptığı konserde Vehbi Tezcan’ın şefliğini yaptığı müzik korosu, kendilerini dinlemeye gelen misafirlere doyumsuz müzik zevki yaşattı.  2 bölümden oluşan konserde koro ve solo ile söylenen seçilmiş şarkılar katılımcıların beğenisine sunuldu.
    4 Şubat Salı günü düzenlenen konsere;  Atakum Belediyesi Başkanı Cemil Deveci, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak, MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, CHP Genbel Merkez Kadın Kolları Meclis Üyesi Nurcihan Tomrukçu, CHP Terme İlçe Başkanı İbrahim Yavuz, Samsun Ticaret İl Müdürü Cemil Kabaoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
    10 Ekim 2019 tarihinde kurulan koro bu yılki ilk konseri ile izleyicilerin karşısına çıktı. Türk Sanat Müziği Korosu mart ayında Terme Belediyesi organizasyonuyla Belediye Kültür Merkezinde, Nisan ayında da Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezinde, Haziran ayında  Atakum’daki vatandaşlarla buluşacak.
    18 bayan, 13 erkek korist, 11 saz sanatçısından oluşan koro ekibi şefi Vehbi Tezcan, “Amacımız zihinlerde kazınmış, kalplerde yer edinmiş bir koro oluşturmak. Terme’nin pidesi ve pirincinden sonra markalaşmış bir Türk Sanat Müziği Korosu olması gayretindeyiz. Konserimize ilgi gösteren tüm sanat severlere teşekkür ediyor nice konserlerde buluşmak üzere bizleri izlemelerini istiyoruz.”dedi.
    Konser hakkında bilgiler veren dernek başkanı Ahmet Tomrukçu, “Biz bu derneği tamamen sosyallik amaçlı kullanıyoruz. Termelilerin Samsun’da bir derneği yoktu. Bizde en azından bir derneğimiz olsun, bu tarz aktiviteler olur, düğünden cenazeden haberimiz olur dedik ve başladık bu işlere. Bu bizim ikinci Türk Sanat Müziği konserimiz. Termeli bir şefin bizim hemşerimiz olması bizim için çok büyük bir avantaj. Bugünkü etkinlik, Türk sanat müziğinin koroyla ve solo söylenecek şarkılarından seçilmiş bir müzik ziyafeti. Bu ikincisi olduğu için daha rahat konuşuyorum çünkü birinciyi yaptık. Salon tamamen doluydu dışarıda insanlar kalmıştı inşallah bu senede öyle yoğunluk olur. İlk seneki acemiliğimizi attık. Zannediyorum ondan biraz iddialı konuşabilirim. 
    Biz derneğimizde çok güzel sosyalleşiyoruz. Muhabbet ediyoruz. Bu insanlar burada sosyalleştikçe hastanelere gitmiyorlar. Bizler bir bina almak istiyoruz. Tabi çarşambalıların çıtası yüksek. Öyle bir binamızın olabilmesi zor ama termedeki, samsundaki, Ankara’daki ve İstanbul’daki termelilerle bu baharda yemekler yapıp bir araya gelip nasıl böyle bir binaya sahip oluruzun hem fikri hemde maddi yönü ne olur ona bakacağız. Bugün konseri yapacak grup tamamen amatör bir grup. Çalgıcılarımızdan amatör olanlarda var profesyonel olanlarda var. Çalgıcıların tamamı termeli de demiyoruz. Koroda da hem termeli var hemde bir sürü samsunlu eşimiz dostumuz da var. Bunların hiçbiri profesyonel değil ama” diyerek çok yetenekli olmalarına rağmen ekipteki üyelerin birçoğunun amatör olarak bu işle ilgilendiğini söyledi.
    Katılımın çok fazla olduğu Türk Sanat Müziği Korosu 2. Yıl Konseri gecenin ilerleyen saatlerine kadar en sevilen şarkıları Samsun’lulara dinletti.
Hbr: Murat KILIÇ