Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

TERME DARÜŞŞİFA ENGELLERİ KALDIRIYOR

TERME DARÜŞŞİFA ENGELLERİ KALDIRIYOR

Terme Darüşşifa Engelleri Kaldırıyor rojesi çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

  
    Sağlık Hizmetleri Öğretmeni Serap Yıldırım Kaya “Projenin amacı toplumdaki diğer bireylerin özel gereksinime ihtiyacı olan çocuklarla birlikte zaman geçirmelerini sağlamak, sorunlarına duyarlı olmak ve onlara destek olmaktır.” şeklinde açıkladı.
    3 Aralık Engelliler Günü'nde Terme Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri ile birlikte bir araya gelindi. Özel eğitim öğretmenleri ve öğrencileri, Darüşşifa öğrencileri ile birlikte işaret dili ile günün anlam ve önemi, anlattılar, pasta kesme, yüz boyama, çocuk şarkıları etkinliklerini gerçekleştirdiler.
    Proje danışman öğretmeni Serap Y. KAYA “Bu projede toplumdaki diğer bireylerin özel gereksinime ihtiyacı olan çocuklarla birlikte zaman geçirmenin ne kadar önemli olduğunu, sorunlarına her zaman duyarlı ve destek olmamız gerektiğinin önemini öğrencilerimiz bir kez daha kavramıştır. 2019/2020 Eğitim Öğretim döneminde de özel gereksinime ihtiyacı olan çocuklarımızla etkinliklerimiz devam edecektir.” dedi.
    11.sınıf öğrencisi Hasret YILMAZ etkinlik sonrası duygularını “Onlar bizim kanatsız meleklerimiz, onların bir tebessümü aydınlatabiliyor koskoca dünyayı. Neler verilmez ki onların bir gülüşü için. Fırsat verildiğinde onlar da birçok şeyi yapabilirler. Ve son olarak hiç kimse 1 dk. sonrasını bilemez. Sevgi ile her türlü engeli aşabiliriz.” diye ifade etti.
Hbr: Berkan KARAPIÇAK