Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

TERME DERBİSİ EVCİSPOR'UN: 4-2

TERME DERBİSİ EVCİSPOR

25 Nisan Perşembe günü Terme'de oynanan Samsun 1. Amatör Küme C Grubu maçında Evcispor, Terme Lisesi Gençlik Spor'u 4-2 mağlup etti.

 25 Nisan Perşembe günü Terme'de oynanan Samsun 1. Amatör Küme C Grubu maçında Evcispor, Terme Lisesi Gençlik Spor'u 4-2 mağlup etti.
Saat 17.00'de başlaması gerekirken emniyet görevlilerinin geç gelmesi sebebiyle ancak 17.40'da başlayabilen maçı hakemler; Sinan DİBOOĞLU, Ufuk Can ŞAHİN ve Hakan YAZAR yönetti. 
Takımlar maça şu kadrolarla çıktılar: 
Terme Lisesi GS: 1.Bedirhan Şana, 2.Emircan Candan, 5.Enes Kocakoç, 4.Özgür Özdemir, 3.Taha Uzun, 10.Raşit Arduç, 6.Taner Uylası, 23.Can Akay, 8.Baran Altun, 11.Emirhan Aymaz, 9.İsa Özçelik (Kap). Tek. Sor: Gökmen Yılmaz, Antrenör: Enbiya Koç, Kaleci Antr: Nurullah Nas
Evcispor: 12.Barış Aktepe, 2.Mertcan Gül, 4.Emrah Trabzon, 55.Emrah Uyar, 3.Nurullah Ayan, 27.Ercan Baş(Kap), 99.Alpaslan Şahin, 10. İlker Akdemir, 11.Osman Ismak, 7.Yasir Keyif, 9.Muhammet Talha Ergen. Tek. Sor: Ümit Patkavak, Antr: Veysel Karani Şahin, Yönetici: Ahmet Çırak
Maçtan önce bir “emniyet” sorunu yaşandı. 
İki Terme takımının karşılaştığı maç, Terme Derbisi niteliğindeydi. Tribünlerde hayli sayıda seyirci vardı. Sıcaklık 30 C'ye yakındı. Yani saha futbol oynamaya elverişliydi. İki takım futbolcuları da sahaya çıkmışlardı. Başlama saatinden itibaren on dakika geçtiği halde hakemler görünmeyince endişelendik. Hakemlerden biri rahatsızlık mı geçiriyordu? Öğrenmek için yetkililere sordum. “Emniyet görevlileri gelmeden hakemler maça çıkmıyor” dedi.
Emniyet görevlilerinin, maçın başlama saatinden yarım saat önce statta bulunmaları gerekiyormuş. Öyleyse kırk dakikadır emniyetçiler neredeydi? Bir saha görevlisi, “Emniyeti aradık, göndereceklermiş” dedi. Daha göndermemişler de göndereceklermiş.  
Nihayet 17.37'de iki polis memuru kapıda göründü. Polisler az daha gelmeseydi hakemler maçı tatil edip gidecekti. Gerek saha görevlileri gerekse takım hocaları, “Polisler ha geldi, ha geliyor” diyerek hakemleri oyaladılar; rica minnet ile biraz daha beklemeye ikna ettiler.
İyi de bazı maçlarda statta 8-10 tane polis memuru görüyoruz. Öyleyse o kadar polis memurundan iki tanesi neden görevlendirilmemişti? Üstelik günlerden Perşembe'ydi, yani tatil günü değildi. Terme'de büyük bir vukuat olduğunu da duymamıştık! Ya polisler gelmeseydi durum ne olurdu? O anda Riyad'da bir kulüp başkanının kaprisi yüzünden oynanamayan Süper Kupa Finalinde stattaki onca seyircinin ve diğer görevlilerin ruh hallerini düşündüm.  
Maç kırk dakika gecikme ile başladı. Daha 4.dakikada Can Akay, Terme Lisesi GS'u 1-0 öne geçirdi. 8.dakikada İsa Özçelik'in vuruşunda top üst direkten kale içinde düştü. Ancak çizgiyi geçmedi. 17.dakikada Yasir Keyif, ceza sahası içinde önüne gelen topu ağlara göndermek varken, kötü bir vuruşla direğin üstünden auta attı. 40.dakikada Evcispor beraberliği yakaladı. Terme Lisesi defans oyuncusu ceza sahası içindeki topu uzaklaştırmak isterken kendi kalesine doğru gönderdi. Top kalecinin uzağına, fakat rakip oyuncuya gitti. Muhammet Ergen de golü atmakta zorlanmadı: 1-1. İlk yarı bu sonuçla kapandı.
İkinci yarıya Evcispor golle başladı. 49'uncu dakikada Alpaslan Şahin takımını 2-1 öne geçirdi. 69.dakikada sağdan gelen topu Baran Altun filelere göndererek beraberliği sağladı: 2-2. 82'inci dakikada İlker Akdemir'in şutunda bir oyuncuya çarpan top yön değiştirdi ve kalecinin uzanamayacağı köşeden ağlara gitti: 2-3. Dakikalar 89'u gösterirken bir Evci atağında Terme Lisesi defans oyuncusu hata yaptı ve Evci'nin ilk golüne benzer şekilde topu kendi kalesi tarafına gönderdi. Top, rakip oyuncu Osman Ismak'ın önüne düştü. O da kendisine düşeni yaptı ve rahat bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-4. Maç da Evcispor'un 4-2 galibiyetiyle sona erdi.
Bu galibiyetle Evcispor 13 puanla ve averajla liderliğini devam ettirdi. Aynı puana sahip Belediye Evleri Karşıyakaspor ikinci sırada bulunuyor.
Evcispor'un kalecisi ve aynı zamanda Terme Sanayispor'un Başkanı olan Barış Aktepe maçtan sonra, “Ben bu takıma güveniyorum. Süper Amatör Kümeye çıkacağımıza inanıyorum. Hocamız Ümit Patkavak'a ve bizi destekleyen yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum” dedi.
Hbr: Seyfi GÜNAÇTI