Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Terme Derbisi, Terme Lisesi GSK’nün: 2-1

Terme Derbisi, Terme Lisesi GSK’nün: 2-1

29 Mayıs 2022 Pazar günü Terme Stadında oynanan Samsun 1’inci Amatör Küme B Grubu maçında Terme Lisesi Gençlik Spor Kulübü, Terme Sanayispor’u, uzatma dakikalarında bulduğu golle 2-1 yenmeyi başardı.

29 Mayıs 2022 Pazar günü Terme Stadında oynanan Samsun 1’inci Amatör Küme B Grubu maçında Terme Lisesi Gençlik Spor Kulübü, Terme Sanayispor’u, uzatma dakikalarında bulduğu golle 2-1 yenmeyi başardı.

Bahadır Mıhçı, Muhammet Çolak ve Buğra Kaya hakem üçlüsünün yönettiği maça takımlar şu kadrolarla çıktılar:

Terme Lis. GSK: 1.Sezai Aydın, 2.Furkan Keçeci, 3.Murat Bayram, 4.Halil Can(Kap; 46 Serdar Koç), 5.Sedat Yılmazer, 6.Sefa Altın, 7.Abdulkadir Demirci, 8.Raşit Arduç, 9.İsa Özçelik(46: Serdar Yılmazer), 10.Onurcan Seven, 11.Selçuk Yılmazer. Teknik Sorumlu: Gökmen Yılmaz

Sanayispor: 1.Umut Can Aksu, 2.Adem Önem, 3.Muhammet Yılmaz, 4.Semih Ayaltı, 5.Yasir Keyif, 6.Mücahit Köneçoğlu, 7.Cihan Öztürk, 8.Yunus Çakır, 9.Ufuk Çanakçı, 10.Emirhan Çağlar, 11.Barış Aktepe (Kap) Teknik Sorumlu: Ümit Patkavak

İki takımın da iddiasının olmaması ve düşme korkusu yaşamaması sebebiyle olsa gerek daha çok gençlere yer verilmişti. Bu arada bazı yaşı ilerlemiş oyuncuların da sahada yer aldığı görüldü.

İlk yarıda daha etkili görünen taraf Terme Lisesi GSK idi. Ağlara giden iki topları ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Bu yarıda Cihan Öztürk düdükten sonra topa vurduğu, Barış Aktepe de rakibe sert girdiği gerekçesiyle sarı kart gördüler. Cihan karara itiraz ederken, Barış itiraz etmedi ve geldi rakibinden özür diledi. İlk yarı 0-0 sona erdi.

Terme Lisesi GSK, ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Kaptan Halil Can ve İsa Özçelik’in yerlerine Serdar Koç ve Serdar Yılmazer girdi. 50.dakikada Sanayispor kalesi önündeki karambolde Onurcan Seven topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Kaleci Umut Can Aksu, rakibin topu eliyle aldığını söyleyerek uzun süre hakeme itiraz ettiyse de hakemin kararı değişmedi.

53.dakikada Sanayispor’dan Ufuk Çanakçı sakatlanarak oyundan çıktı. Yerine Ercan Baş girdi. Bu pozisyonda Ufuk’un velisi, rakibin sert hareketini hakemin cezasız bırakmasını eleştirdi.

57.dakikada Terme Lisesi GSK ceza sahasında top, yere düşen oyuncunun eline çarptı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Terme Lisesi GSK Hocası Gökmen Yılmaz, oyuncusunun topla oynamadığını, topun oyuncunun destek koluna çarptığını söyledi. Lâkin karar değişmedi. Topun başına gelen Ercan Baş, topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek beraberliği sağladı: 1-1.

İlerleyen dakikalarda Terme Lisesi GSK’den Selçuk Yılmazer, Onurcan Seven ve sakatlanan Murat Bayram oyundan çıktı; yerlerine yeni oyuncular girdi. Bu yarıda Sanayispor da değişiklikler yaptı. Kaptan Barış Aktepe’nin oyundan çıkarken yavaş hareket etmesi, beraberliğe razı oldukları yorumlarına yol açtı.

Uzatmalarda Fazlı Kerim Dinç sahneye çıktı ve 90+5’te attığı golle takımını 2-1 öne geçirdi. Maç da Terme Lisesi GSK’nün 2-1 galibiyeti ile sona erdi.