Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Terme Esnafından İftar Programı

Terme Esnafından İftar Programı

Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası ilçe halkına yönelik iftar programı düzenledi. İlçe halkının geniş katılım gösterdiği iftar yemeğinde alın terinin gerçek sahibi esnaf sanatkarlar sofralarını paylaşmanın hazzını yaşadılar.

Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Terme Cumhuriyet Meydanında ilçe halkına yönelik iftar programı düzenledi. Programa Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Samsun İl Müftüsü Hayrettin Öztürk, Çarşamba Müftüsü Sıtkı Kaya, Terme Müftüsü Recep Apaydın, Kamu Kurum yetkilileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Siyasi Parti temsilcileri, ilçe esnafı ve yaklaşık 1000 civarında ilçe halkı katıldı.

Tasavvuf müziği eşliğinde duaların okunup, gönül zenginliğinin arttırıldığı iftar yemeğinde konuşan Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Barış Aktepe, iftar yemeğindeki amacın, birlik ve beraberliği bütünleştirmek, esnaf, vatandaş  ve bürokratları bir araya getirerek manevi duyguları zenginleştirmek olduğunu ifade etti. Bu yıl ilk kez düzenledikleri programı geleneksel hale getirmeyi planladıklarını belirten Aktepe “Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyuyoruz. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.“dedi.

Program öncesinde Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’u makamında ziyaret eden ve İftar sonrasında ilçe halkına konuşma yapan Samsun İl Müftüsü Hayrettin Öztürk evliliğin ibadet olduğunu, eşlerin birbirine sevgi ve saygı içinde davranmaları gerektiğini, bekâr ve dulların evlenmelerinde büyük faydalar olduğunu ifade ederek aile ortamının önemine vurgu yaptı.

Değişimin İzleri Belli Olmaya Başladı
Terme’de değişimin izlerinin hissedilmeye başladığını ifade eden Başkan Kul “Bu güzel ramazan ayında sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluyum. Esnafın şartlarını iyileştirmek, milletin beklentisini karşılamak demektir. Amacımız millete hizmet etmek, yarını bugünden daha iyi hale getirmektir. Tüm bunları yaparken en önemli zenginliğimiz, bir ve beraber olarak bir sofranın etrafında bir parça ekmekte buluşmamızdır. Manevi duyguların doruğa ulaştığı bu ayda böyle bir ortamın gerçekleşmesine vesile olan siz değerli esnaflarımıza şükranlarımı sunuyorum.”dedi.