Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

TERME FEN LİSENSİNDE MEZUNİYET COŞKUSU

TERME FEN LİSENSİNDE MEZUNİYET COŞKUSU

Terme Fen Lisesi 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı mezunları için mezuniyet töreni düzenlendi.

 Terme Fen Lisesi  2022-2023 eğitim ve öğretim yılı mezunları için mezuniyet töreni düzenlendi.
24 Mayıs Çarşamba günü Terme Fen Lisesi Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törene İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse, okul müdürü Sait Tuğ, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda veli katıldı. 
Mezun olacak öğrencilerin alana davet edilmesiyle başlayan törende, İstiklal Marşı ve saygı duruşu sonrası, okul müdürü Sait Tuğ programın açılış konuşmasını yaptı.
Tuğ konuşmasında, “Bu özel günde, bir dönemin sona erdiği ve yeni bir başlangıcın kapısının açıldığı bir zaman diliminde bulunuyoruz. Başarınızdan dolayı öncelikle hepinizi kutluyoruz. Başarılarınızı, emeklerinizi ve azminizi takdir ediyoruz. Sizler öğrenme sürecinde gösterdiğiniz gayret, çalışma disiplini ve kararlılıkla dikkat çektiniz. Bugün elde ettiğiniz diplomalarınızla gurur duymanızı istiyorum çünkü bu sizin başarınızın somut bir simgesidir. Ancak unutmamalısınız ki başarı sadece elde edilen diploma ile sınırlı değildir. Başarı içsel bir yolculuktur. Sizler öğrenme tutkusuyla donanmış bireyler olarak sürekli olarak kendinizi geliştirmeye ve yeni hedeflere yönelmeye devam etmelisiniz. Hayatta karşılaşacağınız zorluklara cesurca meydan okuyarak yeni bilgiler edinerek ve becerilerinizi güçlendirerek sürekli olarak ilerleyebilirsiniz. Bu güzel ülkenin yarınlarını daha aydınlık kılmak adına çabanızı sürdürmeli bıkmadan usanmadan ve yorulmadan devam etmelisiniz. Artık mezun oldunuz ve dünyaya açılan yeni kapıları keşfetme zamanınız geldi.  Bir çok alanda başarıya ulaşabileceğinizi unutmayın ve kendi içsel ışığınızı takip etmekten çekinmeyin. Mezuniyetinizi kutlayarak başarılarınızın devamını diliyorum.”dedi. 
‘Bütün Zorlukları Aştınız  Bugün Mezun Oluyorsunuz’ 
‘Samsun’un en iyi fen lisesinden mezun olduğunuz için gurur duyun’ diyen, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse de yaptığı konuşmada, “Şunu açıkça söyleye bilirim ki  sayın velilerim sizler de gurur duyun böyle bir okuldan böyle güzel çocukları mezun ediyorsunuz ne mutlu size. Bu mezun olma sürecinde tabi ki sizin katkılarınız var ama bu okulun katkısını da hiç bir zaman unutmamak lazım. 
Her zaman şunu dile getirmenizi isterim ‘Samsun’un en iyi okullundan çocuğumu mezun ettim’ bunu dikkate alın neden bulunduğu ortam şehrin merkezinde değil şehirden uzak ama şehir merkezindeki fen lisesi ile yarışabiliyoruz. 
Yapılan sınavlarda yapılan sosyal faaliyetlerde en öndeyiz. Sevgili öğrencilerimiz buraya gelmek için çok çalıştınız çok çaba sarf ettiniz burayı kazandınız ve geldiniz. 
Bütün zorlukları aştınız ve bugün mezun oluyorsunuz ama hala hayatın başındasınız. Şunu kesinlikle bilin anne babalarınızın öğütlerine önem verin. İleride güzel yerlere geldiğinizde ise sizlere emek veren öğretmenlerinizi unutmayın. Burası sizin okulunuz ve eviniz. Ne mutlu ki sizler bu okuldan mezunsunuz. Mezun olan öğrencilerimizi tebrik eder, yollarının açık olmasını diliyorum.” diye konuştu. 
Protokol konuşmasının ardından halk oyunları gösterisi yapıldı. 
Ardından program, veliler adına Sabriye Akkaya’nın konuşması, öğretmenler adına Kimya öğretmeni Harun Kasımay’ın konuşması ve mezun olan öğrenciler adına Zehra Can’ın konuşması ile devam etti. 
Akabinde bu yıl toplam 80 öğrencinin mezun olduğu okulda ilk üçe giren, birinci 12/A Sınıfı öğrencisi Miray Akkaya, ikinci 12/B Sınıfı öğrencisi Zeynep Yüksel, üçüncü 12/A sınıfından Alperen Karaçuka, altın ve plaket ile ödüllendirildiler.   
Velilerin büyük bir mutluluk ve gurur içinde olduğu gözlenen programda, okul birincisi Miray Akkaya yaptığı konuşmanın ardından mezuniyet kütüğüne künyesini çakmanın  heyecanını yaşadı.
Programın sonunda ise, mezun olan öğrenciler ve öğretmenler eşliğinde mezuniyet pastası kesildi. Ardından mezun olan örencilerin keplerini havaya fırlattılar. 
Hbr: Berkan 
KARAPIÇAK