Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TERME GENÇ MİMARLARIN ELİNDE

TERME GENÇ MİMARLARIN ELİNDE

Bölge planlaması konusunda, çalışma yeri olarak Terme'yi seçen Amasya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 2. sınıf öğrencileri, çalışmalara devam ediyor.

Amasya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 2. sınıf öğrencileri, ziyaret ettikleri Terme Belediye Başkanı Şenol Kul`a hazırladıkları projelerle ilgili bilgiler verdi.
Üç gün boyunca ilçede incelemelerde bulunacak Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yaşar Bahri Ergen ve Yrd. Doç. Dr. Ali Kemal Arkun öncülüğündeki 16 öğrenci, incelemelerin ardından hazırladıkları projelere yön verecek.
MEYDAN

DÜZENLEMESİ VE KENTSEL TASARIMDA YOĞUNLAŞTILAR
Fakülte Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yaşar Bahri Ergen, haziran ayı içerisinde oluşturulacak jüri ile hazırlanan projelerin değerlendirileceğini söyleyerek “Terme’de ekim ayında yaptığımız ilk alan çalışmamızda, meydan sorunu olduğunu tespit etmiştik. Bunun üzerine öğrencilerimiz meydan düzenlemesi ve kentsel tasarım üzerine proje ürettiler. Bu çalışmayı yaparken mevcut verilerle meydanın revize edilmesine dayalı tasarımlar oluşturuldu. Öğrencilerimiz Terme`de yaptıkları çalışma ile hem kendilerini denemiş olacaklar, hem de ilçenin geleceğine dönük hazırlanacak projelere kaynak sağlayacaktır.”dedi.

“KENTE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
Projelerden 5 tanesinin ekim ayında toplanan komisyonca seçildiğini belirten Doç. Dr. Ergen “Yerel yönetimler çalışmalarını ekonomik gücüne göre yapar. Planlama ise süreç itibariyle devire dayalıdır. 20 yıl gibi bir zamana kadar yayılır. Bu yaygınlığın belediyelerin yönetim sistemleri değişerek gitmesi önemlidir. Sürdürülebilir bir planlama ortaya koymak gerekiyor. Katkılarından dolayı Başkanımız Şenol Kul ve ekibine teşekkür ediyoruz. Hazırlanan bu projelerin kente katkı sağlayacağını düşünüyoruz.”dedi.

“PROJELERİNİZ IŞIK TUTACAK”
Hazırlanan projeleri tek tek inceleyen ve öğrencilerden projelerin ayrıntıları hakkında bilgiler alan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, öğretim görevlileri ve öğrencilere teşekkür ederek “Bu projelerin bize ışık tutacağını düşünüyorum. Projeleriniz gerçekten takdire layık. Bunların kimini kısa vadede, kimini orta, kiminiyse uzun vadede uygulamaya koyacağız. Sizlerin gözlerindeki ışıltıyı görüyoruz. Okulunuzu bitirdiğinizde bu ülkenin kentsel kalkınmasına katkı sağlayacağınızı düşünüyor hepinize başarılar diliyorum” dedi.