Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TERME HALK EĞİTİM’DEN GÖZ KAMAŞTIRAN ‘YILSONU SERGİSİ’

TERME HALK EĞİTİM’DEN GÖZ KAMAŞTIRAN ‘YILSONU SERGİSİ’

Terme Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yılsonu sergisi düzenlendi.

 1 Haziran Pazartesi günü Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen sergi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 
    Programın açılış konuşmasını Terme Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Kılıçaslan yaptı. 
    Hayat boyu öğrenmenin genel yapısı itibariyle bireysel toplumsal gelişiminin İslam'ı esas aldığını, Çağdaş eğitim yaklaşımlarında eğitimin okulla sınırlı olmadığını, eğitimin hayat boyu her mekan ve zamanda yürütülmesi için ortam hazırlanması gerektiğini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Kılıçaslan, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen “Hayat Boyu Öğrenen Mahalle” sloganıyla müdürlüğümüzde kurslarımızı bu proje kapsamında hazırladık ve ilçemiz genelinde de başarıyla yürütmeye çalıştık. 2021-2022 kurs döneminde ilçemiz genelinde 26 alanda 148 farklı programda 164 kurs açıldı. Bu kurslarda 9.395 kursiyere eğitim verildi. ”dedi. 
    Açılış konuşmasının ardından program Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları topluluğu usta öğretici Emrah Kuvvet yönetiminde Trabzon yöresi halk oyunları gösterisi,  Eda Yılmaz yönetiminde Azeri Yöresi Kafkas halk oyunları vatandaşlardan alkış topladı. 
    Renkli sahnelerin yaşandığı programda kursiyer öğrencilere belgelerinin takdim edilmesinin ardından sergini açılışı yapıldı. 
    Serginin açılışını Terme kaymakamı Metin Maytalman ve beraberindekiler, stantları dolaşarak kursiyerlere başarılar diledi. Bir çok ürünün sergilendiği sergide birbirinden güzel el emeği göz nuru ürünler vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.  
    Açılışa; Terme kaymakamı Metin Maytalman, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Terme Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Şahan, Terme İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karademir, Siyasi Parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.