Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TERME İHH İDLİP’TE

TERME İHH İDLİP’TE

Terme İHH Başkanı İsa Şahin ile  Din Görevlisi Hüseyin Yeşiltaş İdlip’te bulunan yetimhaneleri ziyaret edip bir takım yardımlarda bulunmak için Suriye’ye gitti.

    Terme İHH Başkanı İsa Şahin ile  Din Görevlisi Hüseyin Yeşiltaş İdlip’te bulunan yetimhaneleri ziyaret edip bir takım yardımlarda bulunmak için Suriye’ye gitti.
    Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Terme İHH Başkanı İsa Şahin, “ Ümmetin yetim çocuklarını ziyaret etmek ve bizlere emanet edilen yardımları yerinde teslim etmek için Suriye’ye gittik. Öncelikle durum içler acısı. Bir hafta önce İHH’nın yapmış olduğu hastane ve okulu vuran Rusya, şimdide Türkiye sınırına yakın yerleri bombalamaya devam başlamış. Türkiye sınırına çok yakın bir tır garajı ve bir camii’nin bombalandığını kendi gözlerimizle gördük. Hatta İdlip’te esas ziyaret edeceğimiz yerleri ziyarete çıktığımızda gelen bir telefonla silahların havalandığı ve bombardıman riski olduğundan gideceğimiz bölgelere gitmememizi söylediler. 
    Bizler önce İdlip Fua bölgesinde bulunan 21 anne 60 yetim çocuğun kaldığı Ayşe yetimhanesini ziyaret ettik. Yetim çocuklarımıza meyve, adat eti ve çeşitli hediyeler götürdük. Onlarla bir saat boyunca oyunlar oynadık, ilahiler söyledik. Okadar mutlı oldular ki anlatamam. O kadar duygusal bir ortamdı ki o yetim çocukların güzelliği, masumiyeti ve bizlere ilgisi karşısında gözyaşlarımızı tutamadık. Şuan bedenen burada olsak da ruhen oradayız. Allah razı olsun ki İHH’dan bu yetimleri barındırıyor. Tabi hayırsever insanlarımızın desteği bakıyor bu yetimlerimize. Rabbim bu yetimlerin yüzünü güldürenlerden razı olsun. Rabbim bu yetimleri babasız, yuvasız bırakanların misliyle belasını versin inşallah.
    Şimdi inşallah Ramazan ayında bu yetimhanenin bir aylık iftar bedelini üstlendik. Bir yetim iftar Bedeli sadece 20 TL. Bu hayırda bende varım, bende bir yetime iftar vermek istiyorum diyen kardeşlerimiz bana ulaşabilirler. Rabbim yapacağınız hayırları şimdiden makamında en güzeliyle kabul eylesin.”dedi. Hbr: Berkan KARAPIÇAK