Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

TERME İHH SEL BÖLGESİNDE

TERME İHH SEL BÖLGESİNDE

Terme İHH Başkanı İsa ŞAHİN ve Hanım kolları, büyük sel felaketine uğrayan Kastamonu Bozkurt İlçesine gıda ve su yardımı götürdü.

    Terme İHH Başkanı İsa ŞAHİN ve Hanım kolları, büyük sel felaketine uğrayan Kastamonu Bozkurt İlçesine gıda ve su yardımı götürdü. Ayrıca Terme İHH hanım kolları Bozkurt İlçesinde İHH’nın kurduğu aşevinde akşam yemeği dağıtarak, çalışmalara destek verdi. 
Geceyi Bozkurt İlçesinde geçiren İHH ekibi, gün içinde yine bazı çalışmalara katılıp, Ayancık İlçesindeki durumu da yerinde görerek dönüş yaptı.
    Terme İHH Başkanı İsa Şahin, özellikle Bozkurt ilçesinde resmen bir yıkım yaşandığını, felaketin görünenden çok büyük olduğunu söylerek "Evlerin içlerinin tamamen çamur ve ağaç parçaları ile dolu olduğunu, hala arama kurtarma köpekleri ile kayıpların arandığını belirtti. Türkiye’nin her bölgesinden, her ilinden, her ilçesinden kamyon, kepçe, yardım dernekleri ve daha isimlerini sayamadığım tüm gerekli araçlar burada. Kısaca Devletimiz tam kadro, her şeyi ile burada. Rabbim Devletimize zeval vermesin.
    İHH İnsani Yardım Vakfı gezici aşevimiz halkımıza ve çalışanlara 3 öğün sıcak yemek vermekte, Bozkurt’un köylerine de giderek yardım götürmekteler. Ayrıca Arama kurtarma ekiplerimiz selde vefat eden kişilerden kayıp olanları arama çalışmalarına devam ediyor.
    Terme İHH olarak kardeşlerimizin verdiği emanetleri yerlerine kendi ellerimizle teslim ettik. Rabbim devletimizi, milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin. Sel felaketine uğrayan kardeşlerimize yardım, Ölenlerimize rahmet eylesin. Bizleri bu yardıma vesile kılan kardeşlerimizden de Allah razı olsun."dedi.