Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

TERME İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN “KAPSAMLI HALK SAĞLIĞI” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

TERME İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN  “KAPSAMLI HALK SAĞLIĞI” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Terme İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Terme’deki mahallelerde yürütülmeye başlanan “Kapsamlı Halk Sağlığı” etkinlikleri bu hafta Kozluk Mahallesinde gerçekleştirildi.

 Terme İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Terme’deki mahallelerde yürütülmeye başlanan “Kapsamlı Halk Sağlığı” etkinlikleri bu hafta Kozluk Mahallesinde gerçekleştirildi. 
Halk Sağlığı Uzmanı Doktor, Tabipler, Diş Hekimi, Diyetisyen, Ebe Ve Sağlık Memurları tarafından öncelikle ülkemizde sık görülen kanserler konusunda bilgilendirme yapılarak kanser nedenleri ve korunma önlemleri  Kozluk Mahallesi sakinlerine anlatıldı. 
Ülkemizde yürütülen kanser taramaları çerçevesinde Kozluk Mahallesi sakinlerinin meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanser taramaları gerçekleştirildi.  
Etkinlikte görevli bulunan diyetisyen tarafından katılımcılara sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın önemi  anlatılarak obezitenin yol açtığı sağlık sorunları aktarıldı. Ayrıca katılımcıların vücut kitle indeksi, bel çevresi ölçümleri ve yağ analizleri de yapılarak obezite ile mücadelede farkındalıkları artırılmış ve gerekli ise diyet düzenlemesine veya ileri tetkik/tedavi amaçlı sevklerine karar verilmiştir. 
Etkinlikte görevli bulunan bir diğer diş hekimi tarafından vatandaşların ağız diş sağlığı taramaları gerçekleştirildi. 
Görevli Psikolog tarafından da isteyen vatandaşlarla birebir görüşmeler yapıldı. 
Terme İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; Kozluk Mahallesinde oldukça yoğun katılım ile karşılaştık. Geniş çaplı bir halk sağlığı organizasyonu gerçekleştirdik. Halkımızın koruyucu sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak amacıyla diğer mahallelerde de muhtarlıklarla işbirliği içerisinde benzer etkinliklerin yürütülmeye devam edeceğiz. Bugünkü etkinlik için de Kozluk Mahallesi muhtarımız Mehmet Yğit’e işbirliği ve konukseverliği için teşekkür ederiz.”dedi. 
Hbr: Berkan KARAPIÇAK