Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

TERME İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN KAPSAMLI SAĞLIK ETKİNLİĞİ

TERME İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN  KAPSAMLI SAĞLIK ETKİNLİĞİ

Terme İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Cılar Mahallesinde kapsamlı sağlık etkinliği gerçekleştirildi.

 Terme İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı doktor, diş hekimi, diyetisyen ve ebelerden oluşan sağlık personelleri tarafından Cılar Mahallesi muhtarlığı ile işbirliği içerisinde Cılar mahallesinde yerinde sağlık hizmeti sunuldu.
 Sağlık hizmeti kapsamında; başta meme kanseri farkındalık ayı olması nedeniyle başvuran tüm kadınlara, meme kanserinin ülkemizdeki durumu, meme kanseri  risk faktörleri ve meme kanserinde erken teşhisin önemi ile meme kanseri erken teşhis yöntemleri hakkında farkındalığı artırıcı faaliyette bulunuldu.
Başvuran tüm erişkin kadınlara gerekli muayeneler yapılırken 40-69 yaş arası mamografi çekilmemiş kadınlar mamografi taramasına davet edildi. Ayrıca diğer tüm başvuranlara kanser taramaları konusunda gerekli bilgilendirme yapılırken yaşı uygun olan vatandaşların rahim ağzı ve kalın bağırsak kanser taramaları da gerçekleştirildi.
Terme İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen etkinlikte koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında tüm katılımcıların kalp hastalıkları, diyabet, hipertansiyon, kanser ve obezite konusunda farkındalığını artırıcı faaliyetlerde bulunuldu. Katılımcıların tansiyon ölçümü, boy, kilo, bel çevresi ölçümü ile vücut analizleri tesbit edilirken isteyen vatandaşlara diş hekimi tarafından diş muayenesi yapıldı. Bu işlemler sonrasında gerekli görülen kişilere ileri tetkik ve tedavi amaçlı yönlendirme yapıldı.
Cılar Mahallesi muhtarı Nevzat Ocak konuyla ilgili açıklamasında "Terme İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık ekipleri bugün mahallemizde oldukça verimli ve yoğun katılımın olduğu bir sağlık tarama programı gerçekleştirdi. Bu kapsamda mahallemizde yaşayan her yaştan vatandaş başta kanser taramaları olmak üzere diğer sağlık hizmetleri noktasında yerinde sağlık hizmeti alma imkanı bulmuştur. Bundan ötürü Terme İlçe  Sağlık Müdürlüğü personellerine mahalle halkım ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi. 
Hbr: Berkan KARAPIÇAK