Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TERME İLKSAN TEMSİLCİ ADAYI NAZMİ KILIÇ “YAŞATMAK İÇİN ADAYIM” DEDİ

TERME İLKSAN TEMSİLCİ ADAYI NAZMİ KILIÇ  “YAŞATMAK İÇİN ADAYIM” DEDİ

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Nazmi KILIÇ, “Bu seçim kurumu kapatmak isteyenler ile yaşatıp büyütmek isteyenlerin seçimidir.” dedi.

3 Nisan 2021 Cumartesi günü yapılacak olan İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Nazmi KILIÇ, “Bu seçim kurumu kapatmak isteyenler ile yaşatıp büyütmek isteyenlerin seçimidir.” dedi.
İlçemiz Atatürk İlkokulu öğretmeni Nazmi KILIÇ, 2016 yılında yapılan seçimlerde Terme İlçe Temsilcisi ardından, Samsun İl Temsilcisi seçilerek bu süreçte İLKSAN üyeleri için hizmet ettiğini belirterek sözlerine şu şekilde devam etti; “İLKSAN 1943 yılında kurulduktan sonra 50 yıllık süreçte çeşitli badireler atlatmış, çalkantılı süreçlerden geçmiştir. 1992 yılında İLKSAN'a Kayyum atanmış, 1996 yılına gelindiğinde ise yine Türkiye genelinde yapılan seçimlerde, seçilmiş delegeler yönetimi Kayyum'dan devralmıştır. 1996 yılında -3 Milyon TL borçla devralınan İLKSAN, emekli olan üyesine son maaşı kadar ancak emekli ikramiyesi verebiliyor, bunu da 6 - 12 ay arasında taksitle ödeyebiliyordu. Aradan geçen 25 yıllık süreçte, her seçim döneminde Türk Eğitim Sen'li delegelerin yönetimi İLKSAN üyelerinin seçim sandığındaki teveccühü ile devralması ile birlikte bugün 2.1 MİLYAR TL nakit varlığı aşmış, 2.5 MİLYAR TL değerinde arsa, bina, tesis gibi gayrimenkule sahip İLKSAN, ülkemizin parlayan bir yıldızı olmuştur. Bu büyümenin üyelere de aynı oranda yansıması olmaktadır. Bugün geldiğimiz noktada ise emekli olan üyesine İLKSAN emekli ikramiyesi olarak son maaşının 10 katına kadar ikramiyeyi 3 gün içerisinde ödemektedir.
Emekli yardımı dışında, Doğum, Evlilik, Cenaze, Ölüm, Doğal Afet, Sağlık Destek, Terör, Maluliyet, Nemalı Aidat iadesi gibi 10 kalemde üyesine karşılıksız yardımda bulunan
İLKSAN, üyesinin istemesi halinde ise 60.000 TL ve 60 ay vadeli İkraz vermektedir. Bu süreçte hiçbir şekilde hırsızlığa, çalmaya çırpmaya müsaade edilmemiş, siyesi çekişmelere girilmesi engellenmiştir. İnşallah 
Umuyoruz ki 3 Nisan 2021 tarihinde yapılacak olan seçimler sonucunda İLKSAN yönetimi yine emin ellerde kalmaya devam edecek olup, bu büyüme doğrultusunda 10-15 yıl içerisinde Emekli Sandığından daha fazla ikramiye verir hale gelecektir. Mevcut yönetime bu konuda İLKSAN üyelerinin güvendiklerini sahada görüyoruz. Bizlerin de bu güveni boşa çıkartmamak için üzerimize aldığımız sorumluluğu yerine getireceğimize kimsenin şüphesi olmasın.”
1989 yılından beri Terme'de görev yapan Nazmi KILIÇ seçim süreciyle ilgili ayrıca şunları ifade etti; “Bu seçim sürecinde şunu bir kez daha görmenin gururu ve mutluluğunu yaşadığımı belirtmek isterim ki, 32 yıldır Terme ilçesinde birçok arkadaş, dost edinmişim. Hangi mesai arkadaşımla konuşursam hepsinin bana ve çalışmalarıma aynı zamanda İLKSAN' a güvendiklerini, emin ellerde yönetilmeye devam ederek İLKSAN 'ın daha da büyüyeceğine ve yaşatılacağına inandıklarını belirtmektedirler. İLKSAN 'ı kapatmak için her yolu deneyen ancak başarısız olunca şimdi biz daha iyi yönetiriz diye sahaya çıkan kişilerinde farkında olduklarını belirttiler. “
İLKSAN' da görev aldığı süre boyunca tüm üyeler ile irtibatta kalarak, ihtiyaçları halinde her türlü konuda yardımcı olduğunu belirten Nazmi KILIÇ “ İLKSAN üyelerinin bizleri tercih edeceğine inanıyorum. Seçimlerden sonrada sadece ilçemizde değil, Samsun genelindeki tüm İLKSAN üyelerine karşılıksız yardımlara ve alacakları hizmet konusunda yardımcı olacak, gerekli evrakları tamamları konusunda bilgilendirmeye devam edeceğim. Tüm dostlarıma en içten saygı ve sevgi dileklerimi sunarım.” dedi.
Hbr: Berkan KARAPIÇAK