Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

TERME İMAM- HATİPLİLER 2022 BULUŞMASI MUHTEŞEMDİ

TERME İMAM- HATİPLİLER  2022 BULUŞMASI MUHTEŞEMDİ

Terme İmam-Hatip Mezun ve Mensupları Derneği ve Terme Anadolu İmam- Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu İdaresi işbirliğiyle tertiplenen “TERME İMAM-HATİPLİLER 2022 BULUŞMASI” büyük bir katılımla gerçekleştildi.

    Kurban Bayramı'nın 3.gününde gerçekleştirilen program öncesinde yıllardır birbirlerini görmeyen Terme İmam-Hatip Lisesi mezun ve öğretmenleri bayramlaşıp hasret giderdiler. 
    Programa 250 civarında Terme İmam-Hatip Lisesi  mezunuyla bu okulda eskiden görev yapmış öğretmen ve idareciler ( Ahmet Tobay, Mehmet Yıldırım, Ömer Çetin, Ali Yılmaz, Seyfi Günaçtı, Ali Bülbül, Selim Eroğlu, Mehmet Özden, Yakup Ar, Ramazan Alkan, İrfan Akbulut, Mehmet Pala, Cemal Yıldız, Fahrettin Yıldız, Hüseyin Karagöz, Davut Batuk, Fehmi Öztürk, Abdulkadir Öztürk, Ahmet Sezgin...), Terme İlçe Müftüsü Ömer Ergül, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse, Prof.Dr. Ömer Aydın, Hakim Fatih Öztürk, Av.Ali Yüksel, STK temsilcileri yanı sıra imam-hatip mensubu birçok misafir katıldı. 
    Sunuculuğunu İmam-Hatip Hüseyin Yeşiltaş'ın yaptığı program, Terme AİHL mezunlarından Kurra Hafız Sinan Güleç’in Kur'an tilaveti ile başladı. Ardından Terme İmam- Hatip Mezun ve Mensupları Derneği Başkanı Ali Alparslan açılış konuşması gerçekleştirdi.
    Dernek Başkanı ve İmam-Hatip Ali Alparslan  yaptığı konuşmada şöyle dedi: "Yaptığımız çalışmalarımızda, bizlere her zaman destek veren kıymetli hocalarımıza, okulumuzun tarihçesi- hafızası niteliğindeki 1975’ten Günümüze Terme İmam-Hatip Lisesi adlı eseri neşreden Yakup Ar ve Ahmet Sezgin Hocalarımız başta olmak üzere Malik Albayrak kardeşimiz ile nice emeği geçenlere çok  teşekkür ederim. Ayrıca   bu yıl Terme İmam Hatip Lisesinin Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olması yolunda bizlerle gerek platform ve gerekse siyasi, bürokratik alanlarda destek veren her bir birey ve kuruma, Kişisel Verileri Koruma Kurulu üyesi, okulumuz mezunu Şaban Baba'ya, Gelir İdaresi Başkanlığı Müşaviri Zekai Çenge'ye, TBMM Danışmanı Adem Aksüt'e, Milli Eğitim Bakanlık Müşaviri Veysel Erdel'e, Terme Belediye Başkanımız Ali Kılıç'a, siyasi partilerimizin ilçe başkanlarına, ilçe milli eğitim müdürlerine, nice gizli ve açık kahramana çok teşekkür ediyorum.
    İnanıyorum ki, dün olduğu gibi bundan sonra da birbirimize daha fazla kenetlenmeliyiz. Daha fazla bir arada olmak zorundayız.
    TİMMDER isimli  derneğimizin artık kendi kabuğunu kırmasının zamanı geldi. Derneğin tüm mezun ve mensuplarından karşılık bulması gerekmektedir. Kişisel hırslarımızı, küskünlük, kırgınlık gibi durumlarımızı bir kenara itip Kur’an ve Sünnet, imam-hatip şemsiyesi altında bir ve beraber olmalıyız. Termeli İmam- Hatipliler veya Terme İmam-Hatip Lisesiyle bir şekilde yolları kesişmiş imam hatip sevdalıları Terme İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği (TİMMDER) çatısı altında birleşmeli, kenetlenmeli; İmam- Hatipler bizim ortak paydamız değil midir diye kendimize sormalıyız. İmam-hatip mezunlarının tek bir çatı altına gelerek bir STK kimliği ile hem duygularımızın kalıcı olması hem daha fazla söz sahibi olması için kaçınılmaz bir gerçektir.
    41 yıldır Terme İmam- Hatip Lisesi mezun veriyor. Bu köklü geleneğe sahip okulumuzda insanımız milli ve manevi değerler ile donatılarak, akademik-kültürel dersler ile birlikte aldıkları eğitime çift kanatlı olarak yetişti. Bu okuldan mezun olan gençler; toplumun ruhuna hitap ettiler. İmam-hatip nesli, din görevlisi, iş adamı, öğretmen, avukat, doktor, akademisyen, belediye başkanı, kaymakam, vali, milletvekili, başbakan ve cumhurbaşkanı çıkardı. Bu memleketin, bu milletin mayası olmuş; her alanda aziz vatanımıza hizmet etmektedir ve etmeye devam edecektir. İmam-hatiplilik ruhunu yeniden canlandırmalıyız.
    Dünün imam-hatip gençliği bugünün anne, babası, İmam-hatibi, öğretmeni, idarecisi, STK yöneticileri olan sizlere, bize düşen, kendi öğrenciliğimizde ihtiyaç duyup ulaşamadığımız, imkânsızlıklar nedeniyle gerçekleştiremediğimiz hayallerimizi göz önünde bulundurarak, bugünün ve yarının imam-hatip gençliğine destek olmaktır. Sizlerden Terme İmam-Hatip Mezunları Derneği olarak yapacağımız her türlü faaliyetlerde yanımızda olmanızı, maddi ve manevi destek vermenizi, derneğimiz çatısı altında birleşerek imam-hatipliler olarak bir güç olduğumuzu göstermenizi istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerimizle programa katılan erkek ve kadın tüm imam-hatip mezunları ve ailelerine bir kez daha teşekkür ediyorum."
    Program, Terme İmam Hatip Lisesi kitabı tanıtım videosu gösterimi ve Okul Müdürü Mevlüt Demir’in konuşması ile devam etti. Mevlüt Demir: "Pandemi nedeniyle birkaç yıldır yapamadığımız mezun buluşmamızı bu yıl gerçekleştiriyoruz. Şükürler olsun ki, birbirimizi görme, özlem giderme fırsatı bulduk, yuvamızda buluşmuş olduk. İnşallah birlikteliğimiz bundan sonraki yıllarda da kesintiye uğramaz devam eder.
    Okulumuz mezunlarının  siyaset, bürokrasi, iş hayatı ve akademisyen gibi birçok alanda kendilerine yer bulduklarını görmekteyiz.
Ancak yine görüyoruz ki, bu mezunlarımızın bu kuruma, camiaya, Terme'ye katma değer katacak iletişimleri, koordinasyonları iletişimleri zayıf. Burada bir şeyler yapılmalı. Terme İmam-Hatip Mezun ve Mensuplar Derneği'mizin bu konularda çalışmaları var. Kıymetli mezunlarımızın da buraya katkı sağlaması gerekir.
    Terme Anadolu İmam- Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu niteliği kazandı.30 kontenjanlı sınavla öğrenci alacağız. 102 sınavsız kontenjanımız var. Toplamda 132 öğrenci kontenjanına sahibiz. Geçen yıl 53 öğrenci kayıt yaptık. Proje statüsü kazanmak bir ihtiyaç idi.
    Sınavla gelecek öğrencilerden yüzdelik dilimlere göre yukarıdan aşağıya doğru burs vereceğiz .% 5'lik dilimde olana 500 TL, % 5 ila %10 arası olanlara 400 TL, % 10 ila % 15 arası olanlara 300 TL şeklinde burs vermeyi öngörüyoruz. % 15 üzeri % 20'ye kadar sürpriz hediyelerimiz var. Bu söz konusu bursu siz mezun, mensuplarımız, iş adamlarımız adına mezunlar derneğimizle birlikte taahhüt ediyoruz; biz size inanıyor ve güveniyoruz." dedi.
    Program, Terme İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği (TİMMDER)’e maddi manevi katkı sağlayanlara ( Abdullah Alkan, Fatih Ceviz, Aydın Tayyare, Furkan  Çiçek) plaket takdiminden sonra Türkiye Kur 'an-ı Kerim ve Ezan Okuma Yarışması birincileri iki misafir hafızın birlikte okuduğu ezan ziyafetiyle devam etti. Pilav ikramı, "1975'ten Günümüze Terme İmam-Hatip Lisesi" kitabının satışı ve özel sohbetlerle program  sona erdi.