Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TERME İMAM-HATİP LISESİNDEN "CENNET MEYVELERİ PROJESİ”

TERME İMAM-HATİP LISESİNDEN

Terme Anadolu İmam- Hatip Lisesi, çesitli ayet ve hadislerde bahsedilen cennet meyveleriyle ilgili ilginç bir proje gerçekleştirdi.

Terme Anadolu İmam- Hatip Lisesi, çesitli ayet ve hadislerde bahsedilen cennet meyveleriyle ilgili ilginç bir proje gerçekleştirdi. 
    Terme Anadolu İmam- Hatip Lisesi; ayet-i kerime ve hadis-i şeriflerde bahsedilip övülen "zeytin, incir, hurma, üzüm, nar, muz, ayva ve kiraz" meyvelerini geçen yıl hem okul bahçesine dikti hem de her bir meyveyle ilgili ayet veya hadisleri bir tabelada orjinal metin ve meaalleriyle sergileyerek tanıttı. 
    Okul Müdürü Yakup Ar: "Bu cennet meyveleriyle okulda bir sembolik cennet bahçesi oluşturarak, öğrencilerimizde hem bir cennet sevgisiyle birlikte bir tabiat bilinci  oluşturmak istedik hem de öğrenci, veli ve öğretmenlerimizin huzur bulacağı, ruh ve gözlerini doğuracağı çok güzel bir oturma mekanı oluşturmak istedik." dedi.
    "Cennet Meyveleri Projesi"ne hayran kaldığını ifade eden, okulun eski ögrencilerinden Eğitimci- Şair-Yazar Ahmet Sezgin:   "Bu çok özgün, örnek ve hayırlı projeye büyük  emekler veren başta Okul Müdürü Yakup Ar Hocam olmak üzere çok değerli idareci, öğretmen ve  yardımcı personeli yürekten tebrik ederim. Bir zamanlar bu okulda okuyan, bu bahçede arkadaşlarıyla gezip futbol oynayan biri olarak bu projeden büyük  heyecan ve gurur duydum." dedi. Hbr: Berkan KARAPIÇAK