Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

TERME İMAM HATİP MEZUN VE MENSUPLARI DERNEĞİ MERKEZİ DUALARLA AÇILDI

TERME İMAM HATİP MEZUN VE MENSUPLARI DERNEĞİ MERKEZİ DUALARLA AÇILDI

Terme İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği TİMMDER'in dernek merkezi çeşitli etkinliklerle açıldı.

    Terme İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği TİMMDER'in dernek merkezi açılışı, 26 Şubat Cumartesi günü ilçemiz Fenk Mahallesi Fiskobirlik Caddesi nde düzenlenen etkinliklerle açıldı.
    Açılışa, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Terme İlçe Müftüsü Ömer Ergül, Siyasi Parti temsilçileri,  Terme Anadolu İmam Hatip Lisesinde geçmişte idarecilik yapmış eski dönemler müdürleri, müdür yardımcıları, öğretmenleri, bugünün idarecileri ve öğretmenleri  ve çok sayıda İmam Hatip mezun ve mensubu katıldı.
    Sunuculuğunu Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Yeşiltaş'ın yaptığı program, Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi 12-A sınıfı öğrencisi Hafız Muzaffer Keleş’in Kuran tilaveti ile başladı.
    Programın açılış konuşmasını Terme İmam Hatip Mezun ve Mensupları  Derneği TİMMDER Başkanı Ali Alparslan  yaptı. 
    
    İMAM-HATİPLER, ÜMMET SEVDALILARININ DAYANAĞI ve SIĞINAĞI OLDU 
    Ali Alparslan konuşmasında, "Çocuğunu vereceği okulda nelerin olması gerektiğini iyi bilen aziz milletimiz, İmam Hatiplere özel bir önem vermiştir. İmam-Hatipler, ülkenin evlatlarının, ümmet sevdalılarının dayanağı, sığınağı oldu, "Mazinin Hâdimi Geleceğin Vârisi" nice insanlar yetiştirdi; aynı azim ve gayretle yetiştirmeye devam ediyor İnşaallah. Bu serüvende emeği geçmiş olan tüm idareci, öğretmen, veli, öğrenci, mezun, mensup cümlesini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Hayatta olanlara sağlık ve afiyet diliyorum. Görevi başında olan her bir öğretmen ve idareci kardeşlerimize hayırlı hizmetler ve muvaffakiyetler diliyorum."dedi.
    Başkan Alparslan, Terme İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği TİMMDER'in kuruluşunu şu sözlerle anlattı: "Terme İmam Hatip Lisesin den 1981 den bu güne çeşitli yıllarda  mezun olmuş, her biri kendi sahasında etkin, verimli hizmetler yürüten, Kurucular Kurulu, yedi mezun tarafından Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul idaresi ile işbirliği içersinde 08.05.2019 tarihinde Terme İmam Hatip Mezunları Derneği adıyla; Fenk Mahallesi Beyoğlu Cd. No. 1-A Terme adresinde kuruldu. 20.09.2021 tarihinde vizyon ve misyondaki kuruluş gayesine matuf çalışmaları daha etkin yürüte bilmek için Fenk Mahallesi Fiskobirlik Cd.NO.27-A Terme'de bu mekana  yeni dernek merkezine taşındı. TİMMDER’in Varlık Nedeni, İmam Hatiplerimizde yaratılan değerleri mezuniyet sonrasında bir çatı altında korumak ve mezunlarımızın birbirleriyle ilişkilerini sürdürebilecekleri ortak bir platform oluşturmaktır. Tüm mezunlarımızı aktif  hale getirmek ve hem mezunlara, hem de öğrencilere sürekli fayda sağlayan bir yapıya dönüştürmek temel gayesiyle kurulmuş bir derneğiz."
    
    BİLGİ VE HİKMETİ ŞİAR OLARAK GÖRÜYORUZ
    Terme İmam Hatip Mezunları  Derneği’nin Kurucuları olarak Bilgiyi ve Hikmeti vazgeçilmez şiar olarak görmekteyiz “Bilmeyenden hikmetin tezahür etmeyeceğine, hikmetsiz bilginin insanlığa ve Müslümanlara huzur getirmeyeceğine, ehliyet ve liyakat sahibi olmayanların işbaşına getirilmesinin Vatana, Millete, faydasının olmayacağına  inanıyoruz. Bu sebeple yaptığımız ve yapacağımız faaliyetlerde doğru bilgiyi temel alıp hikmeti gaye edineceğimizi ehliyet ve liyakatle yol yürümeye gayret edeceğimizi sizlere ifade ediyoruz.
    Gençlerimizin ve İmam Hatipli öğrencilerin eğitim hayatları boyunca yaptıkları hayırlı ve hikmetli her türlü faaliyetin; dost olmanın, fedakârlığın, bir arada yaşamanın, saygı duymanın, sevgi göstermenin, acımanın, şarkı söylemenin, spor yapmanın, bir çiçeği tebessümle koklamanın, bir kediye şefkatle dokunmanın,  düşenin elinden tutup kaldırmanın, dünyanın mazlum coğrafyalarına harçlığını yollamanın, siyah beyaz bir fotoğrafa bakıp duygulanmanın, bulutlara umutla bakmanın, ezan sesiyle duaya durmanın, vatanına bağlanmanın, bayrağa bakıp İstiklali göklere haykırmanın, göğsünü siper ederek “Ben buradayım!” diyebilmenin; en az akademik başarı kadar önemli hatta eğitim-öğretimin asıl hedefi olması gerektiğine inanıyoruz.
    Derneğimizde yapacağımız her faaliyette sayılara takılmadan,  neticeyi görme konusunda acele etmeden, heyecanla ve sabırla çalışıyoruz. Okul Aile Birliğimizden Öğretmenlerimize ve Öğrencilerimize!  binleri ,beklide  on binleri bulan mezun ve mensubumuzla birlikte hikmetle yoğrulan bir bilgiyi kuşanmış nesillerin yetişmesi için tüm gayretimizle çalışıyoruz." dedi.

    CADDELER ÇIKMAZ SOKAKTIR
    Dernek Başkanı Ali Alparslan ne yapmak istediklerini  ise şu sözlerle anlattı " Allah Rasülü s.a.v Rabbine kulluk üzere yetiştirilmiş bir genci, Allah’ın kendi Arşının gölgesinde gölgelendireceğini beyan ediyor.“ Çocuklarınıza ikram edin, edep ve terbiyelerini iyi verin.” Tirmizi, Birr,32. Buyuruyor; Çiftçinin ekip yetiştirdiği mahsulü, gelen yıl için ne kadar lüzumlu ise, Fabrikaların depo edilen hammaddesi, o fabrika için ne kadar önemli ise, Ordunun harp malzemesi ne kadar mühim ise, Milletlerin hayatiyetleri ve gelecekleri için de gençlik o kadar mühim ve değerlidir.
    Mukaddes dinimiz gençliğin ve çocukların yetişmesine büyük önem vermiştir. Gençlerin hem bedence, hem ruhça, hem gönülce en güzel şekilde yetiştirilmesini, onlarda din, iman, Allah, Peygamber, vatan ve millet sevgisinin geliştirilmesini şiddetle emretmiştir. İnsan nadide bir cevheri, bir inciyi, bir altını nasıl sokağa atamazsa, milletlerin en büyük saadet ve istikbal sermayesi olan gençleri de sokakların kirli ve bulanık sularına bırakmamalıdır. Çünkü caddeler çıkmaz sokaktır. Bugün o sokaklar avarelerin cirit attığı, şeytanları zıpladığı, ahlak yıkıcılarının kümelendiği, esrarkeşlerin mekân tuttuğu yerler haline gelmiştir.
    Çocuklar ve gençler için hem evimizin içinde hem de dışında tehlikeler vardır. Evin içindeki tehlike televizyonun iman ve ahlak tahribi… Evin dışındaki tehlike ise saydığımız felaketlerdir. Çocuk sadece bir aileyi değil, bir milleti ve hatta topyekûn insanlığı ilgilendirir. İnsanlığın parlak bir istikbal beklemesi ancak imanlı, ahlaklı, ilim, irfan ehli ve dürüst nesiller yetiştirmesine bağlıdır.
    Vizyon ve Misyonu çerçevesinde;
    -İmam hatip okullarımızda eğitim gören öğrencilere, imam hatip mezunu üniversite öğrencilerine ve imam hatip camiasına gönül veren tüm gençlere yönelik faaliyetler yapmak.
    - İmam Hatip okullarında eğitimin nitelikli bir biçimde verilir hale gelmesi için projeler oluşturmak ve önermek.
    -İmam Hatip Öğrencilerinin düşünen, üreten ve bunu toplum için sergileyen kişiler olarak yetişmelerine katkı sağlamak.
    -Tüm mezun ve mensuplar arasında aidiyeti geliştirmek ve işbirliğini artırmak,
    -İlim, kültür ve sanat alanlarında; nitelikli proje ve programları hayata geçirmek,
    -Siyasi, politik ideoloji yerine İslami ideolojiyi benimseyen gençliğin, neslin yetişmesine katkı sağlamak,
    -Sosyal, kültürel ve sportif alanlarda adından söz ettiren; Azimli, gayretli, milli ve manevi değerlere bağlı, “Zamanın ihtiyaçlarını algılamış, Kur’an ve Sünnet çizgisinden taviz vermeyen bireylerin yetişmesi hususunda çalışmalar yapmak.
    - Mezun, mensup öğrenci, öğretmen ve idareci işbirliği ile geleceğe yön veren nesle gerek lise ve gerekse; Üniversite öğrenimlerinde burs, sağlamak, bilgi ve becerilerini artırıcı kurslar, seminerler düzenleye bilmek,
    -TİMMDER’in kurumsal varlığını ve hizmetin devamlığını, fiziksel donanım ve işlevselliğini devam ettirmek. İstiyoruz.
    Geleceğe yön verecek nesle , bilgi ve becerilerini artırıcı kurslar, seminerler düzenleye bilmek, merkezin fiziksel donanım ve işlevselliğini devam ettirmek için siz mezun, mensup ve gönüldaşlarımızın maddi ve manevi desteğine ihtiyacımız var.
    Mezun olduk bizim ilgi ve alakamız kalmadı diyemeyiz üzerimizde sorumluluklar var.
    -Dünün İmam hatip gençliği bugünün anne, babası, İmam Hatibi, öğretmeni, idarecisi, stk yöneticileri olan sizlere, bize düşen, kendi öğrenciliğimizde ihtiyaç duyup ulaşamadığımız, imkansızlıklar nedeniyle gerçekleştiremediğimiz hayallerimizi göz önünde bulundurarak, bugünün ve yarının imam hatip gençliğine destek olmaktır. Sizlerden Terme İmam Hatip Mezunları derneği olarak yapacağımız her türlü faaliyetlerde yanımızda olmanızı, maddi ve manevi destek vermenizi, Derneğimiz çatısı altında birleşerek İmam Hatipliler olarak bir güç olduğumuzu göstermenizi istiyoruz."

     TÜM ÇALIŞMALARDA KENDİSİNE DESTEK VERECEĞİZ 
    Terme Belediye Başkanı ve dernek üyesi Ali Kılıç ise yaptığı konuşmada mezun ve mensubu olmaktan onur duyduğunu, İmam Hatip lileri bir ve beraber kılmak için oluşturulan bu mekanda bulunmaktan mutluyum. Dernek Başkanımız Ali Alparslan hocanın ifade ettiği her kelimeyi, her cümleyi onaylıyorum. Burada İmam Hatip okullarımıza, okullarımızda okuyan gençlerimize ve cümle mezun ve mensuplara yönelik yapılacak tüm çalışmalarda kendisine destek vereceğiz. İnşaallah yalnız bırakmayacağız." dedi.
    Program daha sonra  28 Şubat sücinde İmam Hatiplerin çektiği sıkıntıların anlatıldığı video gösterimi ile devam etti.
     Terme İlçe Müftüsü Ömer Ergül de açılışta yaptığı duasında "Bu mekanda, bu dernek merkezinde yapılacak her hizmetin faaliyetin, dini mübini İslam, ümmet’i Muhammet, Müslümanlık adına hayır getirecek faaliyetler olmasını diliyorum"dedi.