Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TERME İMAM HATİP MEZUNLARI DERNEĞİ (TİMMDER) BİR KAMPANYA İLE AFRİKADA İKİ ADET SU KUYUSU AÇTI

TERME İMAM HATİP MEZUNLARI DERNEĞİ (TİMMDER)  BİR KAMPANYA İLE AFRİKADA İKİ ADET SU KUYUSU AÇTI

Terme Anadolu İmam Hatip lisesi 2015 mezunlarının öncülüğünde Terme İmam Hatip Mezunları Derneği (TİMMDER) adına Afrikada iki adet su kuyusu açıldı.

    Terme Anadolu İmam Hatip lisesi 2015 mezunlarının öncülüğünde 16 Nisan 2021 tarihinde başlatılan kampanya öncülüğünde Terme İmam Hatip Mezunları Derneği (TİMMDER) adına Afrikada   iki adet su kuyusu açtırdı.
    Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Terme İmam Hatip Lisesi Mezunları Dereneği (TİMMDER) Başkanı Ali Alparslan, “ Afrika'da su kuyusu açılması fikrinin, lokomotifi okulumuz Terme AİHL 2015 Mezunu genç kardeşlerimiz oldular. Kendilerine böyle güzel bir olaya vesile oldukları için teşekkür ediyor, tebriklerimi iletiyorum. Biz de bu  su kuyusu açtırma fikrini önemsedik, benimsedik. Afrika'da su sıkıntısı yaşayanlar için yardım kampanyası yürütülmesinin, kuyu yada kuyular açılmasının, kendileri için anlamlı ve sevindirici olduğunu belirterek, kampanyaya dahil olan  herkese teşekkür ederim.” dedi

    Başkan Alparslan, “Su hayatın olmazsa olmazı, en hayati ihtiyaçlarımızdan bir tanesidir insanoğlu için.  Rahmet olarak isimlendirdiğimiz suyun, yaşamın devamı için önemi tartışılmaz bir nimettir ve tüm insanlığın ortak malıdır. Diyerek; Kimilerinin azlık, kimilerinin ise çokluk ile imtihan edildiği bu dünyada, özellikle Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu Afrika ve Asya kıtalarında temiz su kaynaklarının yetersizliği hepimizin dikkatini çekmektedir.
    Afrika insanının,  daha önce evlerinde bulunan kaplarla belli mesafede bulunan çukurlardan veya nehir yataklarında biriken suları alarak kullandıklarını bildiğimiz. Bölge halkı, temiz su kullanmadıkları için belli bir süreden sonra sağlık problemleri yaşadıkları hepimizin malumudur.  Bu sağlık problemleri kalıcı olabildiği gibi kimisi de ölümle sonuçlanıyor.
    Kitabımız Kur'anı Kerimde; Müminler ancak kardeştirler. Hucurat Suresi10,  Müminler hem bütün insanlıktan hem de iman kardeşlerinden sorumludurlar; Âl-i İmrân 3/108 buyurur.
Peygamber Efendimiz S.A.V. Kim, mümin kardeşinin bir ihtiyâcını giderirse, Allah'da onun bir ihtiyâcını giderir. Kim Müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah'da onu kıyâmet günü sıkıntılarının birinden kurtarır. Kim bir Müslümanın kusurunu örterse, Allah'da kıyâmet günü onun kusurunu örter.
“Sizden biri, kendisi için istediğini (müslüman) kardeşi için de istemedikçe (gerçek anlamda) îmân etmiş olamaz.” buyurulmaktadır. (Buhârî, Îmân,7) buyuruyor. 
      Müslüman O'dur ki, "Dünyanın öbür ucunda bir Müslüman'ın ayağına diken batsa, onun acısını ta yüreğinde hisseder buyurmuş.
    Yaşadığımız coğrafya itibari ile ve imkanlarımız bakımından, dünyada bu temel ihtiyaca suya  en kolay ulaşabilen şanslı milletlerden biriyiz. Ne yazık ki her coğrafya bizler kadar şanslı değil, bir yandan halimize şükrederken bir yandan da susuzluk problemi ile hayatlarını sürdürmeye çalışan kardeşlerimizi göz ardı etmek bir müslüman, bir mümin olarak bize yakışmaz. Teknolojik, imkanların bu denli geniş olduğu, insanların ayda, Mars ta su aramaya çıktığı, günümüzde bir damla suya muhtaç milyonlarca insanın olması ne kadar acı bir gerçek değilmi? 
    Sıcak yuvalarımızdan hayal edebilmemiz zor olsa da, bir mümin diğer kardeşinin acısını kalbinde hissetmeli. Düşünün ki derme çatma bir evde uyanıyorsunuz, soğuk sıcak, yaz yada kış olması fark etmiyor, başınızdaki çalı çırpı size bir yuva güvenini vermiyor. Yanı başınızda  bir bardak tertemiz su yok artık. Uyandığınızda işe gitmeden önce  alacağınız sıcacık duşunuz da yok. Bir kap suya ulaşmak için kilometrelerce yol yürüyeceksiniz. Yağmurda su biriken bir çukurun damla suyun umuduyla yolunuza koyulduğunuzda suyun kirliliği aklınıza dahi gelmeyecek unutacaksanız. Çünkü unutmak zorundasınız kendinizin ve çocuklarınızın temizlik ihtiyacını bu temiz olmayan sudan gidermek. Kıyafetlerinizi bu kirli yağmur suyunda yıkamak durumundasınız, siz de bu çamurlu  gölde yıkanacaksınız. İçilecek gibi olmayan o suyun yanında bir damla temiz suyun hayalini kuracaksanız. Bunları düşünürken de kirli sudan hastalanıp ölen dostlarınızın haberlerini alacaksınız. 
Kur'an-ı Kerim sadece kendisi için yaşayan ve kendisini düşünen bir Müslüman birey yerine, empati kuran ve insanlığın problemleriyle ilgilenen olmayı tavsiye etmektedir.
    Bizlerde bu çerçevede Afrikadaki Müslüman kardeşlerimizin büyük sıkıntılarından biri olan susuzluk sıkıntısına merhem olmak, acılarını hissederek: çektikleri su sıkıntılarının çözümüne katkı sağlamak istedik. Hayırseverlerin bağışlarını, emanetlerini gerçek muhtaçlara Deniz Feneri Derneği aracılığı ile ulaştırdıklarını, 2 su kuyusu açtık.”şeklinde konuştu. 
    Su kuyularının Tanzanya ve Uganda olmak üzere iki farklı bölgede  açıldığını bildiren Ali Alparslan, “Terme İmam-Hatip Mezunları Derneği (TİMMDER) olarak, ‘haydi Sende 100 Tl İle Kurumuş Topraklara Suya Haset Gönüllere Umut Ol!’ sloganıyla 2015, Mezunlarımızın öncülüğünde Deniz Feneri Derneği işbirliği ile gönülleri bizimle atan  bağışçılarımız, mezun ve mensuplarımızla birlikte su kuyusu açarak çözümün parçası olduğumuza inanıyoruz. Körpe çocukların suya kavuşunca nasıl sevindiklerini görünce daha bir huzurla doluyorsunuz.
Kimsenin susuzluk ve açlıktan ölmesini istemediğimiz bu dünyada, "Afrika'daki kardeşlerimiz için bir damla su olmanın mutluluğu ve huzuru cümle bağışçılarımızla birlikte yaşıyoruz.
    Rabb'im yapılan bu hayrı kabul etsin, bu hayrı yapanlardan100 TL ile hisse alıp katkı sunan her bir mezun, mensup, gönüldaş ve bağışçımızdan ebeden razı olsun.” dedi.