Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TERME İMAM HATİP MEZUNLARI DERNEĞİNDEN SUÇ DUYURUSU!

TERME İMAM HATİP MEZUNLARI DERNEĞİNDEN  SUÇ DUYURUSU!

Terme İmam Hatip Mezunları Derneği, İmam Hatiplere, mezun ve mensuplarına yönelttiği haksız ithamları nedeniyle Erol Mütercimler hakkında, Termedeki değişik sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte suç duyurusunda bulunduklarını açıkl

Terme İmam Hatip Mezunları Derneği, İmam Hatiplere, mezun ve mensuplarına yönelttiği haksız ithamları nedeniyle Erol Mütercimler hakkında, Termedeki değişik sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.
    Konuyla ilgili şu açıklama yapıldı: 
“EROL MÜTERCİMLER İÇİN 
    TİMMDER BASIN BİLDİRİSİ
Tek gayesi Vatan'a, Millete hizmet etmek olan, devletimizin en güzide eğitim kurumları arasında yer alan, bu memlekete nice insan yetiştiren, İmam Hatiplere, mezun ve mensuplarına yönelttiği haksız ithamları nedeniyle Erol Mütercimler hakkında Termedeki değişik sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte suç duyurusunda bulunduk.  İmam hatip okullarına ve mezunlarına kamuoyu önünde, bir televizyon programında iftira ve hakaretlerde bulunan Erol Mütercimler'i şiddetle kınıyorum.
“İmam Hatipler; inancı, vatanı, mukaddesatı, değerleri uğruna, Çanakkale'den Kahramanmaraş'a, Sakarya'dan Sarıkamış'a tarihin en büyük destanlarından birini yazan milletimizin, yüreğindeki inancın, mücadele ruhunun, azminin, duasının, umudunun, gelecek heyecanının temsilcisi bir nesildir. Anadolu'nun saf, temiz geleneğinin ve düşüncesinin yansımasıdır. Milletimizin ruh köküdür. Bir inanç ve maneviyat iklimidir”  
"İmam hatip okulları kendi medeniyet köklerinin yanı sıra inanç ve değerleri konusunda herhangi bir mahcubiyet duymayan, düşünce, fikir ve inançlarını onurla ifade eden, kendinden emin, kararlı ve donanımlı bir neslin yetişmesi için ihtiyaç duyulan okullardır. 
-- İmam hatip okullarının diğer okullardan farkı fen ve temel ilimlerin yanında İslami bilimleri hem resmi ortamda hem de şeffaf olarak açık, sağlam, sahih kaynaklarla öğretmesi ve manevi bir iklimi oluşturuyor olmasıdır. Dolayısıyla imam hatip okullarından mezun olan öğrenciler bazı marjinal düşüncelere, davranışlara, aidiyetlere, mensubiyetlere yönelmediler. Sayın Mütercimlerin iddia ettiği gibi bu okullardan cinsi sapık, sahtekar, ahlaksız çıkmaz. Sayın Mütercimler  ve onun gibi düşünenleri aynaya bakmaya davet ediyorum. 
"Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul türleri içerisinde, bir devlet kurumu olarak faaliyet yürüten imam hatip okulları üzerinden halkımızın benimsediği dini değerleri alenen aşağılama, kamu barışını bozmaya teşebbüs, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmesi nedeniyle söz konusu şahıs hakkında yasal işlemler ve hukuki süreç tüm Türkiye de başlatılmıştır."
Erol Mütercimler bu suçu basın-yayın yoluyla işlemiştir, ve televizyonun Youtube kanalı üzerinden videoya hala ulaşılabiliyor durumdadır; buda biz İmam Hatiplilerin üzüntülerini arttırmaktadır. "İmam hatip camiası bugün 1 milyonu aşkın öğrencisi, on milyonlarca mezunu ve mensubu olan geniş bir ailedir. İmam hatip okulları, ülkemiz, milletimiz ve medeniyetimiz için kıymetli alimler, doktorlar, edebiyatçılar, mühendisler, siyasetçiler ve devlet adamları yetiştirmiştir; Yetiştirmeye devam etmektedir. Bu okullardan mezun olanlar dün olduğu gibi bugün de ülkenin dört bir yanında hizmet vermektedir. Bugün çocuğunun hem dini ilimler hem de fen bilimleri eğitimi alması, günün gerektirdiği becerilerle donanması için ailelerin ve gençlerimizin tercihi imam hatip okulları olmaktadır. Son yıllarda okullarımız, gerek eğitim ve öğretimdeki başarıları ve gerekse fiziki imkanlarıyla öğrenciler için cazibe merkezleri olmuştur.
İmam hatiplilere yöneltilen iftiralar ve mesnetsiz iddialar, aşağılayıcı, küçük düşürücü iddialar;  bu ifadeler sadece imam hatiplileri değil Türkiye'nin birliğini ve dirliğini hedef almıştır. "Ayrışmayı, tefrikayı körükleyenler bilmeliler ki bu davranış ülkemize yönelik çirkin emel sahiplerinin ekmeğine yağ sürmektedir. İşte bu gerekçe ile camiamıza yönelik iğrenç, ithamlarda bulunan şahıs hakkında kamu davası açılmasını ve iftiralarının yanına kar kalmamasını istiyoruz. Suç duyurumuzun gereğinin yapılacağına; ülkemizi ve milletimiz, çocuklarımız, bugünlerimiz ve yarınlarımızı hedefleyen bu tür davranışların cezasız kalmayacağına inanıyoruz. 
Ülkemiz ve İslam alemi için değerli gençler yetiştirmeyi amaçlayan imam hatiplerimizin itibarsızlaştırılmasına izin vermeyeceğiz. 
Toplumun tüm segmentlerinde mezunları olan bir okulu, böyle toptancı bir şekilde karalamayı asla tasvip etmiyoruz. İmam hatiplerden mezun olmuş arkadaşlarım ve kardeşlerim adına bu davaların takipçisi olacağız.”