Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TERME İMAM HATİP MEZUNLARI DERNEĞİ’(TİMMDER) DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ!

TERME İMAM HATİP MEZUNLARI DERNEĞİ’(TİMMDER) DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ!

Terme İmam Hatip Mezunları Derneği, evleri ve eşyaları tamamen yanan Terme AİHL öğrencileri Abdülkerim Güler, Muhammet Ali Güler ve Terme Temel Kır Kız AİHL öğrencisi Gülnur Güler ile ailesine bir kampanya ile  sahip çıktı.

21 Kasım 2020 Cumartesi günü evleri ve eşyaları tamamen yanan, kullanılacak bir tek eşyası giyecekleri hiçbir şeyleri kalmayan, kitap, defteri dahi yanan, Terme AİHL öğrencileri Abdülkerim Güler, Muhammet Ali Güler ve Terme Temel Kır Kız AİHL öğrencisi Gülnur Güler ile ailesine Terme İmam Hatip Mezunları Derneği (TİMMDER) bir kampanya ile  sahip çıktı.

Kampanya hakkında bilgi veren  TİMMDER Başkanı Ali Alparslan,  şunları söyledi.

-21 Kasım 2020 Cumartesi günü akşam saat 21.00 sıralarında, Okulumuz  Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi  öğrencileri Abdülkerim GÜLER, Muhammet Ali GÜLER, Temel Kır Kız AİHL öğrencisi Gülnur GÜLER ve ailesi ne ait evleri; tamamıyla yandı; Geçici olarak aile amcalarının, yani baba Hasan Güler’in ağabeyinin inşaatı natamam olan evine yerleştirildi. 

Peygamber Efendimiz Hz Muhammet S.A.V  “Bir kimse, bir mü’minden dünya sıkıntılarından birini giderirse, Allah da kıyamet gününde o mü’minin sıkıntılarından birini giderir. Bir kimse darda kalana kolaylık gösterirse, Allah da ona dünya ve âhirette kolaylık gösterir” buyurmuştur.

Dolayısıyla; Terme İmam Hatip Mezunları Derneği (TİMMDER) olarak kayıtsız kalamazdık ve bir şeyler yapmalıydık. 23 Kasım 2020 Terme İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Ali Alparslan, Okul Müdürümüz Yakup Ar ve Müdür yardımcısı Samet Özdemir, Bayram Günal ile birlikte yerinde aileyi ziyaret edip, durum tespitinde bulunduk; Öncelik sırasına göre ihtiyaçları değerlendirerek sıralama yaptık.

 Ailenin ve öğrencilerimizin mağduriyetini gidermek için yardım kampanyası başlattık. Temel zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçerek, İHH Terme temsilciliği ile ortaklaşa aileyi giydirdik. Mahalle sakini ya da duyan çevre vatandaşlarımızın destekleriyle yatak, yorgan, oturma gurupları, beyaz eşyalarını tamamladık. Öğrencilerimizin yanan kitaplarını ve eğitim materyallerini (Tablet vb.) Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi okul idaresiyle yeniledik.

Bu yıl ve bundan sonraki yıl öğrencilerimize burs bağladık ve eğitim harcamalarını ilçemizde bulunan İmam Hatip Okul Müdürlükleri ile birlikte üslendik. İnternet sorunu yaşadıkları için çözüm üretmeye ve mahalle camiinde derslerini takip edecekleri yerin planlamasını yaptık.

  Banka hesap, İBN ‘a Havale EFT ile gelen veya elden tarafımıza ulaştırılan, 25000 Tl’ yi yeniden yapılacak evin inşasında kullanılacak malzeme karşılığı olmak üzere, aile reisi Hasan GÜLER ve Yüksel İnşaat sahibi Hayrettin YÜKSEL’e teslim ettik; Evin demir ihtiyacını karşılamış olduk. İkizce Belediyesi ve Terme Belediyemizin destekleriyle öğrencilerimizin ev ihtiyaçlarını gidermeye çalışmaktayız. Çakıl, kum, tuğla, çimento, kireç gibi temel inşaat malzemelerini İkizce ve Terme Belediyelerince karşılıyoruz. Evimizin temeli atıldı, kısa zaman da bitirip mağduriyeti gidereceğiz inşallah.

İnsanlarımızın nakdi yardımlarının yanında, ayni yardımlarıyla birlikte, 50000 TL Terme ve İkizce Belediyelerinin katkılarınıda eklersek 60-70 bin lirayı bulan bu kampanyada;

 Yangının başladığı andan itibaren yardıma koşan her bir vatandaş ve mahalle sakinlerine, yaptıkları manevi desteklerinin yanında, evin yeniden inşası için çakıl, çimento, kireç ve tuğla desteği sağlayan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç’a Başkan Yardımcısı Yasin Çakır ve Kemal Alemdar’a malzeme ve araç desteği sağlayan İkizce Belediye Başkanı Osman Kaygı ve ekibine, İHH Terme Temsilcisi İsa Şahin’e,  maddi destek sağlayan ve sağlanmasına aracı olan tüm STK öncülerine, Ayvacıkta gönlü bizimle olan ve Dernek olarak maddi destek sağlayan İmam Hatip sevdalısı kardeşim, Ayvacık İmam Hatipler Derneği Başkanı Esat Ay ve arkadaşlarına; Bu süreçte bizimle birlikte hareket eden Köy (Mahalle ) Azamız Yusuf Yavuz ve diğer mahalleli kardeşlerimize, Terme AİHL Müdürü Yakup Ar, Temel Kır Kız AİHL Müdürü Mevlüt Demir ve Ulviye Kır İHOO Müdürü  Celal Kurt’a Yönetim Kurulu arkadaşlarımıza, tüm mezun mensup ve gönül daşlarımız’a yaptıkları maddi ve manevi katkılarından dolayı teşekkür ederim. 

Bizim insanımız gerçekten yardım sever düşenin elinden tutup kaldırmak hususunda, zorluk karşısında bir ve beraber olmak hususunda ''Elhamdülillah'' çok iyiyiz. “Sizden, hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa erenler onlardır.” Ali İmran 3/104, ayeti kerimesinde buyrulduğu üzere biz hayra davet ettik, insanlarımız koşarak geldiler.  Rabbim cümle insanlarımızdan razı olsun.