Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

TERME KIZ İMAM-HATİP'TE TÜBİTAK BİLİM FUARI MUHTEŞEMDİ

TERME KIZ İMAM-HATİP

Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğretmenleri öncülüğünde öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile hazırladığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, 25-26 Kasım günlerinde heyecan ve başarıyla gerçekleştirildi.

    Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi konferans salonunda 25 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılış törenine Terme Kaymakamı Metin Maytalman, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Terme Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Şahan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karademir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, Terme Tarım ve Orman Müdürü Tuncay Demir, Ak Parti İlçe Başkanı Mümin Osman Ertan, Terme Eğitim Bir-Sen Başkanı Murat Aydın, Terme Türk Eğitim Sen Başkanı Nazmi Kılıç, Terme İmam-Hatip Mezunları ve Mezunları Derneği Başkanı Ali Alparslan, Terme Din Görevlileri Derneği Başkanı İrfan Albayrak, çeşitli okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katılarak yoğun ilgi gösterdiler.
    Okul Müdürü Mehmet Türkan ile İlçe Kaymakamı Metin Maytalman'ın birer konuşma yaptıkları açılış töreninde Orhan Özdemir, İbrahim Uzun, Arzu Aydın, Ahmet Sezgin, Duygu Tiryaki Dener, Esra Yılmaz Alaybeyoğlu, Üzeyir Ak, Esra Uyar, Ayşe Şimşek, Esra Zehra Bingöl, Abdullah Akbaş, Büşra Şahin, Ebru Erdoğan, Fehmi Öztürk ve Emin Beşirli isimli öğretmenlere bilim fuarında proje sorumlusu olarak gösterdikleri büyük gayret ve özveriden dolayı okul müdürü adına birer teşekkür belgesi verildi. Başka okullara tayin olan eski öğretmenlerden Güven Büyük ve Salih Erişti'ye de bilim şenliğine katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi. 
    Ayrıca “Termeli Şair ve Yazarların Tanıtılması” projesine katkılarıyla birlikte kültür ve sanata hizmetlerinden dolayı Şair-Yazar Baha Rahmi Özen, Şair-Yazar Ahmet Sezgin, Şair-Yazar Yılmaz İmanlık, Şair Azmi Taşdan, Şair Abdullah Kuşkovan, Araştırmacı-Yazar Seyfi Günaçtı ve Şair-Yazar Mehmet Türkan'a birer teşekkür plaketi verildi.
    Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinin hazırladığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda ayrı stantlarda şu 17 proje büyük bir başarıyla sergilendi:  “Termeli Şair ve Yazarların Tanıtılması”, “Geçmişten Günümüze Değişen Eşyalar”, “Okulumuz Kaynaşıyor”, “Birlik Beraberlik ve Kaynaşma Etkinlikleri”, “Arapçadan Türkçeye Giren Kelimeler”, “İlçemizdeki Endemik Bitkiler”, “Kur'an-ı Kerim'de İsmi Geçen Meyveler”, “Kavramların Ezberlemeden Uygulamalarla Öğrenilmesi”, “Gıdalarda Nem Nedeniyle Oluşan Küflerin Doğal Bitki Yapraklarıyla Engellenmesi”, “Tuzlu Topraklarda Tuzu Seven Bitkiler Yetiştirerek Bu Toprakların Değerlendirilmesi”, “İlçemizdeki Tatlı Sularda Balık Faurasının İncelenmesi”, “Derslerde Öğrenilen Kavramların Günlük Hayattaki Basit Deneylerle Kazanılması”, “Genetik Farklılıklarımız Bizi Birleştirsin”, “Hat ve Tezhip ile Buluşma”, “Kanserli Çocuk Hastaların Hayata Daha Sıkı Tutulmalarını Sağlama”, “Güneş Enerjisinden Elektrik Üreten Güneş Paneli”, “Terme'nin Tapusu Olan Tarihi Mezar Taşları”.
    Okul Müdürü Mehmet Türkan: “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'na katkı veren tüm yöneticilerimize, emeği geçen değerli öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder; protokolün sayın üyelerine, müdürlerimize, okulumuzun banisi “Kır” ailesine, kıymetli misafirlerimize şükranlarımızı sunarım. Bilim fuarımız, çok başarılı ve verimli geçmiş; il ve ilçemizde okulumuzun tanıtımına büyük katkı sağlamıştır. Sevgili öğrencilerimiz, bilim ve kültüre ilgilerinin yanı sıra büyük bir iletişim becerisi ve sosyal özgüven kazanmıştır.” dedi. Hbr: Berkan KARAPIÇAK