Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

TERME MEMUR-SEN İDAMLARA SESSİZ KALMADI

TERME MEMUR-SEN  İDAMLARA SESSİZ KALMADI

Terme?de Memur-Sen`e bağlı sendikalar; Eğitim Bir Sen, Sağlık Sen, Diyanet Sen, Bem Bir Sen, Büro Memur Sen, Toç Bir Sen, Enerji Bir Sen, Birlik Haber Sen, Bayındır Memursen Sen, Mısır`daki idamlar konusunda sessiz kalmadı.14 Nisan Pazartesi Terme Cumhuri

Terme Memur-Sen başkanı İrfan Albayrak tarafından yapılan bildiride şöyle denildi:

“Sesimizi duyun! Bu idamları durdurun...
Mısır`da 3 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilen askeri darbeden sonra dokuz ay geride kalmıştır. Mısır halkının yılların mücadelesiyle elde ettiği demokrasi, adil seçim ve demokratik oy hakkı bir yıl bile dolmadan silah zoruyla rafa kalkmış, demokrasi isteyen halk hapis edilmiş idama mahkûm olmuş, yıllardır ülkeyi demir yumruk altında yöneten zümre ise kendini beraat ettirip tekrar iktidar olmuştur.

Mısır`da cuntacı mahkeme, İhvan üyesi 529 kişiyi idam cezasına çarptırdı. Bu genç insanların ölüm fermanı idam kararları, davanın henüz ikinci duruşmasında açıklanmıştır. Üstelik yirmi dakika süren duruşmada, dakikada 26 idam kararı verilmiştir. Mısır`da darbeci yönetim 529 insanı "şiddete teşvik” suçlamasıyla idam cezasına çarpmıştır. Yani ülkede açık ve bariz şekilde devlet terörü ile şiddet yapanlar değil bir bahane icat edilip savunmasız insanlar suçlu bulunmaktadır.

Medeniyetin beşiği Mısır`da, tam 9 aydır kendi insanına ölüm kusan, işkence yapan cuntacıların darbe iklimi hâkimdir. Bugün sadece Mısır`da demokratik hakları istemelerinden dolayı demokrasiye sahip çıktıklarından dolayı idama mahkûm edilmiş 529 gencin katline giden bir gün değil, tarihin, insanlığın suç vesikası olarak kaydedeceği, dünyada sözde demokratik ülkelerinin veya demokrasi tellâlı ülkelerin sessizliğinin, darbeciler eliyle vahşet ve katliamlara seyirciliğinin vahşet günüdür. Zulme uğrayan Mısır halkının daima yanında yer alacağız. Merkezinde insan olan, temeli insan onuru olan yeni bir dünya için `Mısır için direniş, insanlık için diriliş mücadelemizde kararlı ve birlik içinde olacağız. Hep birlikte bu zulme karşı direneceğiz.

Bir insan, başkalarına, sadece yaptıklarıyla değil; yapmadıklarıyla da zarar verebilir. Ve her iki durumda da onlara karşı zarardan eşit miktarda sorumludur. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın, diyerek yaşattığınız yılanların bir sonraki hedefi siz olursunuz. Zalimlerin varlığı tüm insanlığı tehdit etmektedir.

Hatırlatmalıyız ki Hak`kı savunurken fanatiklik ahlâksızlık değildir! Ve adalet yok edilirken ılımlılık ahlak değildir! Kötülüğün zaferi için tek gerekli olan şey iyi insanların hiçbir şey yapmamasıdır. Tarafsızlık baskı yapana yardım eder, kurbana değil. Sessizlik zulmedeni cesaretlendirir, zulmedileni asla. Biz tarafımızı ve sesimizi Hak`tan yana koyuyoruz.
Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Birlikten kuvvet, ayrılıktan felaket doğar. Birlik ve beraberlikten maksat, bedenlerin birlik ve beraberliği veya aynı yerde olmak değil, gönüllerin birliği, hedeflerin ortak olmasıdır. Hedefi Allah rızası olanın yüzü aktır, yardımcısı da Cenab-ı Hak`tır.
529 kardeşimiz için, tüm mazlumlar için, bütün insanlık için adalet istiyoruz.