Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

TERME MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ'NDE İLK DİPLOMA HEYECANI

TERME MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan değişikliklerle, Mesleki Eğitim Merkezleri örgün eğitime dahil edilerek “lise” statüsü verildi.

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda; 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan değişikliklerle, Mesleki Eğitim Merkezleri örgün eğitime dahil edilerek “lise” statüsü verildi.
    Bundan böyle Mesleki Eğitim Merkezleri; “Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diploması”, “Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik Belgeleri” ve “Teknisyen ünvanı” vermeye başladı.
    2020-2021 eğitim öğretim yılında müstakil müdürlük olarak açılan Terme Mesleki Eğitim Merkezi'nde bu haktan yararlanan 26'sı ustalık programı öğrencisi olmak üzere toplam 97 öğrenci 2020-2021 eğitim-öğretim yılında uygulanan telafi programı sonucunda meslek lisesi diploması almaya hak kazandı.
    Covid-19 salgın sürecinde alınan tedbirler kapsamında programı başarıyla tamamlayan öğrencilerimize diplomaları ve ustalık belgeleri düzenlenen sembolik törenin ardından randevu usulüne göre veriliyor.
    Diploma töreninde konuşan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Tuncay ÖZGENÇ; “Yapılan değişikliklerle ortaokuldan mezun olan öğrencilerin lise öğrenimlerini Mesleki Eğitim Merkezlerinde tamamlamalarının yolunun açıldığını, kayıtlarda yaş sınırının kaldırıldığını, öğrencilerin hem mesleklerini iş yerlerinde öğrendiklerini hem de eğitimlerine haftada bir gün okula gelerek devam ettiklerini, mesleki eğitim merkezlerinde işbaşı eğitim modelinin uygulandığını ve üçüncü yılın sonunda kalfalık belgesi, dördüncü yılın sonunda da ustalık belgesi ve diploma verildiğini; daha önceden kalfalık/ustalık belgesi almış olanlara uygulanan telafi eğitimi ile meslek lisesi diploması alma yolunun açıldığını ve bu kapsamda 71 ustamızın telafi programı sonucunda meslek lisesi diploması almaya hak kazandığını”  belirtmiştir. 
    Terme Mesleki Eğitim Merkezi'nde daha önceden ustalık belgesi alarak, diploma telafi programını başarıyla tamamlayıp lise mezunu olan ilk öğrencileri temsilen Nurcan ÖZER, İbrahim KABAŞ ve Erol GÜDEK'ten oluşan bir heyet 28/07/2021 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret ederek diplomalarını Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Özer ERSOY'dan aldılar. 
    Mezunlar adına konuşan Nurcan ÖZER, “En büyük hayalim lise mezunu olmaktı. Bu yıl çocuklarımla birlikte lise diploması almanın mutluluğunu yaşıyorum. 2020 yılında ilçemize Mesleki Eğitim Merkezi açılması için büyük emek veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz. Bu sayede farklı yaş gruplarından ve farklı mesleklerden olan yaklaşık 100 kişi, bazı imkansızlıklar nedeniyle yarım kalmış olan eğitim hayatımıza devam etme fırsatı bulduk. İnşallah şimdiki hedefimiz üniversite…” dedi. 
    İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer ERSOY da yaptığı konuşmada: Milli Eğitim Bakanlığımızın mesleki eğitime büyük önem verdiğini, özellikle pandemi sürecinde meslek liselerinin üretim merkezi haline getirildiğini, öğrencilerin bu programlarla hem meslek sahibi olduklarını hem de öğrenimlerini tamamladıklarını söyledi.  Ustalara; Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diplomalarının hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, bundan sonraki yaşamlarında başarılar ve hayırlı bol kazançlar diledi.
    “Hem diploma hem meslek, üretim güçlü destek” vizyonuyla çalışmalarını yürüten Terme Mesleki Eğitim Merkezi'nde ilk mezunlara diplomaları ve ustalık belgeleri düzenlenen törenle verildi.
Hbr: Berkan KAPAPIÇAK