Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TERME MTAL AKILLI SULAMA SİSTEMLERİ

TERME MTAL AKILLI SULAMA SİSTEMLERİ

Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ülkemizde 2021 yılında düzenlenecek olan teknofeste çeşitli projelerde başvuruda bulundu.

Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ülkemizde 2021 yılında düzenlenecek olan teknofeste çeşitli projelerde başvuruda bulundu. Bu projelerden birisi de “Akıllı Sulama Sistemleri” projesidir. Ayarlanan sistem hangi gün ve saat aralığında ayarlanırsa sulama işlemini otomatik olarak yapmaktadır.

Projenin prototipi yapılarak ilk aşaması gerçekleştirildi. Yapılan prototipin hatasız çalışması gerçekleşinceye kadar geliştirme çalışmaları devam etti. Hatasız çalıştığını gören proje ekibi ve Okul Müdürü yaptıkları istişareler sonucunda “Akıllı Sulama Sistemleri” projesini okul bahçesinde uygulamaya karar verdiler. Büyük emekler sonucu tüm bahçeye uygulandı.

Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bülent YILDIZ ”Proje sayesinde tüm bahçemiz ayarladığımız gün aralıklarında ve belirtilen saatlerde otomatik sulama yapıyor. Projemize maddi katkı sağlayan Ayan Plastik ve Akın Pompa firmalarına çok teşekkür ederim. Ayrıca yapımında özveriyle çalışan proje ekibimize de teşekkür ederim. Katılacakları yarışmada başarılar dilerim.” dedi.