Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TERME MYO KARİYER SÖYLEŞİSİ

TERME MYO KARİYER SÖYLEŞİSİ

Terme MYO bünyesinde okuyan öğrencilere yönelik  1 Haziran 2021 Salı günü yapılan online program ile Kariyer söyleşisi gerçekleşti.

    Terme MYO bünyesinde okuyan öğrencilere yönelik  1 Haziran 2021 Salı günü yapılan online program ile Kariyer söyleşisi gerçekleşti. Toplantıya davet edilen, sektöründe Türkiye’ de 1 numara olan, Kastamonu entegre A.Ş. ' nin Samsun fabrika direktörü  Ertekin DİKMEN, iş dünyasının beklentilerini ve sahadaki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı ve öğrencilerin stajları - işyeri eğitiminin önemine vurgu yaparak bilgilendirme yaptı.  
    Çevrimiçi gerçekleşen toplantıya, Terme MYO Müdürü Doç.Dr. Erol TERZi, Kastamonu Entegre Samsun fabrika direktörü Ertekin DİKMEN, Akademisyenler ve Gıda Teknolojisi, Gıda Kalite Kontrol, Dış Ticaret, Pazarlama, Muhasebe ve Lojistik programlarında öğrenim gören öğrenciler yoğun bir katılım sağladı.  
    Açılış konuşmasını yapan MYO Müdürü Doç.Dr. Erol TERZi, bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaparak “MYO’ lar Türkiye’ de nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanması noktasında çok önemli bir misyona sahipler. Bizler, okulumuzda verilen derslerin yanısıra, mesleki olarak öğrencilerimizin yetkinliklerinin arttırılması noktasında, firmalar ve sanayi kuruluşları ile öğrencilerimizi buluşturmayı ve mesleki gelişimlerine katkı yaparak, öğrencilerimizi mezuniyet sonrasına hazır ve donanımlı bir şekilde hazırlamak istiyoruz. Özgüveni yüksek, girişimci, mesleki olarak donanımlı ve tercih edilebilen mezunlar vermek istiyoruz. Bu bağlamda özellikle son yıllarda öğrencilerimizin stajları ve 3+1 sistemi ile protokol yaptığımız firmalarda öğrencilerimizin işyeri eğitimlerini destekliyoruz” ifade etti.  
    Program davetlisi olarak Türkiye’ nin önemli firmalarından olan Kastamonu Entegre A.Ş.’ nin Samsun fabrika direktörü Ertekin DKMEN ise öğrencilerle böyle bir ortamda buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve herzaman destek olacaklarını ifade ettiler. DİKMEN, yapmış olduğu sunumda öğrencilere yönelik saha deneyimlerini ve iş dünyasının ne tür donanımlı mezunlar beklediğini paylaştı. Yapılan sunumda, ”Doğru bir kariyer planı ile fark oluşturarak bir adım önem geçilebilir, sadece diplomaların iyi bir iş için yeterli olmadığını, iş dünyası sosyal, özgüveni yüksek, analitik düşünen kişiler beklediğini, öğrencilerin hedeflerini doğru ve gerçekçi belirlemelerini, sürekli gelişime açık olmaları gerektiğini, kitap okumak okumalarını, mümkünse yabancı dile ve ofis programlarına hakim olmalarını, trend ve teknolojiyi takip etmelerini ve doğru hazırlanmış bir CV ile iş dünyasının hayalindeki gençler olabilecekleri”  şeklinde detaylı bilgiler sundu. 
    Program sonunda Müdür TERZi, OMÜ Terme MYO olarak bu tür etkinliklere devam edeceklerini belirterek konuk Ertekin DİKMEN’ e, vermiş olduğu çok değerli bilgiler için teşekkür etti ve öğrencilere kariyer yolculuğunda başarılar diledi.