Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TERME TSO VE MMO SAMSUN ŞUBESi iŞBiRLiĞi iLE EĞiTiM DÜZENLENDi

TERME TSO VE MMO SAMSUN ŞUBESi  iŞBiRLiĞi iLE EĞiTiM DÜZENLENDi

Terme Ticaret Ve Sanayi Odasında dolum personelleri eğitiliyor. LPG sektöründe eğitimler devam ediyor.

Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve Terme Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Terme`de “LPG Otogaz İstasyonları Taşıt Dolum Personeli (pompacı) Kursu” düzenlendi.
Düzenlenen “LPG Otogaz İstasyonları Taşıt Dolum Personeli (Pompacı) Kursu”na Oto Gaz İstasyonlarında çalışmakta olan 18 personel katılmıştır.

2 gün devam eden eğitimde; MMO MİEM (Meslek İçi Eğitim Merkezi) Eğitmeni Makina Mühendisi Faik Yılmaz tarafından katılımcılara “LPG Piyasası Hukuki Düzenlemeleri ve Standartlar, İş Sağlığı, Güvenliği ve Çevrenin Korunması, LPG`nin Teknik Özellikleri, LPG Tesisat Elemanları ve Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar, LPG`nin Emniyetli Bir Şekilde İkmal Yapılması, Dolum Sırasında Uyulması Gereken Kurallar, LPG`nin Doldurma İşleminde Temel Kurallar, Emniyet Tedbirleri, Yangın Güvenliği, İlkyardım” konu başlıklarında eğitim verildi.
Eğitim sonucu yapılan sınavda başarılı olan kursiyerlere “LPG Otogaz İstasyonları Taşıt Dolum Personeli (Pompacı) Kursu” sertifikası verilecek.

Eğitimle ilgili basına bilgi veren Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özkan Er, “16 Aralık 2012 Tarih ve 28499 Sayılı Resmi Gazete`de yayınlanarak yürürlüğe giren sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Eğitim Ve Sorumlu Müdür Yönetmeliği uyarınca yönetmeliğin verdiği yetki kapsamında sektöre yönelik eğitimler düzenlediklerini, eğitimlerin Oda üyelerine ve kamuoyuna yönelik artarak devam edeceğini, söyledi.