Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

TERME TÜRK EĞİTİM SEN DEĞERLENDİRME TOPLANTISINI YAPTI

TERME TÜRK EĞİTİM SEN DEĞERLENDİRME TOPLANTISINI YAPTI

Türk Eğitim-Sen'in Terme Temsilciliği yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek 2. Dönem değerlendirme toplantısını 27 Şubat Salı günü gerçekleştirdi.

 Türk Eğitim-Sen'in Terme Temsilciliği yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek 2. Dönem değerlendirme toplantısını 27 Şubat Salı günü gerçekleştirdi. 
Toplantı Türk Eğitim Sen ilçe başkanı Atatürk İlkokulu sınıf öğretmeni Nazmi Kılıç başkanlığında Atatürk İlkokulunda yapıldı. Toplantı yönetim kurulu üyelerinden Söğütlü Ortaokulu müdürü Ali Uçar, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Gürhan Yazıcı, Terme Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Serhat Uyanık, Ulviye Kır İHO Okulu müdür yardımcısı Oğuzhan Sağlam, Yenimahalle İlkokulu sınıf öğretmeni Feriha Buzdan ve Bazlamaç İlkokulu sınıf öğretmeni Bilgin ISSI'nın katılımıyla gerçekleştirildi. 
Toplantıda geçmiş yıllarda yapılan çalışmalara göz atıldı. Önümüzdeki dönem için yapılacak çalışmaların planlaması yapılarak yol haritası belirlendi. Eğitim çalışanlarının mutluluğunu esas alarak çalışanların mali ve sosyal haklarının genişletilmesi için yılgınlığa inat mücadeleye devam kararı alındı. 
En önemli meselenin Öğretmenlik Meslek Kanunu olduğu ve bunun daha fazla ötelenmeden eksik yanlarının giderilmesi için mücadele edilmesi gerektiği belirtildi. Bunun içinde genel merkezimiz tarafından 2023 yılında gerçekleştirilin çalıştay raporları dikkate alınarak revize edilmesi beklenildiği belirtildi. 
Ayrıca başkan Nazmi Kılıç” Biz Türk Eğitim Sen olarak “Türkiye için sevdamız, ekmek için kavgamız “ düsturuyla yola çıkan hem sendika, hem de milli bir sivil toplum kuruluşuyuz. Sosyal ve ekonomik haklarımızı savunurken milli ve manevi değerlerimizin de korunması hususunda refleksi olan bir yanımız vardır. Bu sorumluluğumuzu yasaların bize tanıdığı sınırlar çerçevesinde yerine getirme gayretimiz olmaktadır. 
Biz öğretmenin itibarsızlaştırılması konusuna sürekli dikkat çeken bir sendikayız. Bu yüzden genç arkadaşlarımızın öğretmenlikten haz alamadıklarının da farkındayız. Bunun için genç meslektaşlarımıza haklarını koruyup kollayacak, geleceğe güvenle bakacak, kendilerini güvende hissedecek bir miras bırakma gayreti içindeyiz. Bu yüzden genç arkadaşlarımızın aramıza katılmasından mutluluk duymaktayım. Gayretimiz onlara rol model olmaktır. Bizler sendikacılığı her türlü entrikanın dışında kalıp sendikacılık hakkı tutup kaldırmaktır ilkesini dikkate alarak yapma gayretindeyiz. İnşallah başaracağız, çünkü başarmaktan başka şansımız yoktur. Yoksa gelecekte sendikalar sendika vasfını yitirme tehlikesiyle karşı karşıyalar. Bu bakımdan bizimle aynı samimi gayret içinde olacak meslektaşlarımızı aramıza bekliyoruz” dedi. 
Bilgi gazetesi ailesi olarak Terme Türk Eğitim Sen'e çalışmalarında başarılar dileriz. Hbr: Berkan KARAPIÇAK