Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TERME 'YÜKSELİŞTE' BAŞI ÇEKİYOR

TERME

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, pandemi sürecini değerlendirmek üzere Terme'de, mülki amirlerle bir araya geldi.

    Pandemi sürecini değerlendirmek üzere Terme'de mülki amirlerle bir araya gelen Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, kritik bir dönemden geçtiğimize dikkat çekerek "Terme'nin risk haritası hala tersine dönmüş değil. Aşılama son derece önemli. Vatandaşlarımızdan aşı olmaları, evlerdeki taziyelerde ve iftarlarda bir araya gelmemeleri ve teravilerini evde kılmaları konusunda duyarlılık bekliyoruz. Aksi taktirde toparlayamayız."dedi.

    Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 20 Nisan Salı günü Terme Kaymakamlığına yaptığı ziyaretinde, pandemi süreci ile ilgili istişarede bulundu.
    Vali Dağlı'yı, Terme Kaymak Vekili Doç. Dr Şükrü Yıldırım, Belediye Başkanı Ali Kılıç ve daire amirleri karşıladı.
    Karşılamanın ardından kaymakamlık toplantı salonunda, Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, Sağlık Müdürü, Başhekim ve Müftünün de katılımıyla pandemi süreci değerlendirildi. Basına kapalı yapılan toplantı sonrası Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Hükümet Konağı önünde basın açıklamasında bulundu.

    "BİNLİ RAKAMLARA ULAŞTIK"
    Terme'de pandeminin son durumunu değerlendirdiklerini aktaran Vali Dağlı "Samsun'da bildiğiniz gibi şuanda az da olsa belli bir hız seviyesini yakaladık. Veriler yavaş yavaş inmeye başladı. Ancak ne yazık ki Terme başta olmak üzere, ağırlıklı olarak sayılarımızda çok yükseliş olduğunu görüyoruz. Bu arada bugün ilçe kaymakamımız, belediye başkanımız, sağlık müdürümüz, kolluk kuvvetlerimiz ve ilçe müftümüzle birlikte pandemi toplantımızı gerçekleştirdik. Sayıların malesef merkez Çay ve Fenk Mahallelerinde çok fazla olduğunu ve yüz binde düşen vaka sayısının çok afaki ve yüksek rakamlara, binli rakamlara ulaştığını görüyoruz. Bu bizim için özellikle de ilçemiz için gerçekten büyük risk taşıyor."dedi.
    
    KESİNLİKLE BİR ARAYA  GELMEMELİYİZ! 
    Özellikle ramazan hareketliliğine dikkat çeken Vali Dağlı "Ramazan ayındaki kapanma sürecini bizler, biraz daha dinlenme, içe kapanma süreci olarak düşünsek de yasaklara karşın maalesef iftar programlarında bir araya gelindiğini, yine taziyelerde de evlerdeki yoğunluğun arttığını düşünüyoruz. Çünkü aynı haneden, bir kaç haneden son dönemlerde pozitif vakaların artış gösterdiğini görüyoruz. Yine teravilerde bir araya gelinmemesi de son derece önemli. Teravi namazlarımızı evlerimizde kılalım. İftarlarda da her aile kendi başına, ailesiyle iftarını yapsın. Kesinlikle bir araya gelinmeyecek. Tabi il dışından özellikle büyük şehirlerden ilçemize gelenler var. Bu durum da bizim için ayrıca büyük bir risk teşkil ediyor. Bu süreci hep birlikte yönetmeliyiz."dedi.
    
    AŞILAMA ORANINI TERME'DE  ARTIRMAMIZ GEREKİYOR!
    55 yaş üstü aşılamanın başladığını belirten Vali Dağlı "Aşı konusunda vatandaşlarımızı duyarlılığa davet ediyoruz. Mutlaka aşıları yaptırmalıyız. Artık tüm sağlık tesislerimizde, saat 24.00'e kadar aşılama çalışmalarımız devam ediyor. Belediye ekiplerimiz vatandaşlarımızı aşı yerlerine götürme konusunda yardımcı olacaklar. Yine imamlarımız ve din görevlilerimiz de sürece destek verecek. Aşılama oranını Terme'de artırmamız gerekiyor. Bu hafta ki duruma bir bakacağız inşallah olumlu bir seyre geçeriz. Aksi taktirde toparlayamıyoruz. Bu süreci hep birlikte düzeltmemiz gerekiyor. Bu da vatandaşlarımızın duyarlılığından geçiyor. Ben özellikle Termelilerden bu hassasiyeti bekliyorum. İftarlarda ve ev taziyelerinde, bir araya gelmesinler, muhakkak bu çağrımıza uysunlar."dedi.