Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TERME ZİRAAT ODASI BAŞKANI FERDA ERGÜN: DOĞAL TARIM İNSANLIĞIN GELECEĞİ

TERME ZİRAAT ODASI BAŞKANI FERDA ERGÜN: DOĞAL TARIM İNSANLIĞIN GELECEĞİ

Corona virüs salgınının temel nedenini doğal tarımından uzaklaşmaya bağlayan Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, doğadaki endemik çeşitliliğinin korunmasına ve tarımın örgütlü kooperatifçilikle yapılmasının önemine dikkat çekti.

    Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, "Corona virüs salgını bizlere net bir şekilde gösterdi ki; doğal tarımdan uzaklaşmak insanlığın sonu. Doğadaki endemik çeşitliliği koruyarak, doğal beslenen hayvancılık, doğal gübreleme ile yapılan tarım hem ülkemizin bağımsız geleceği ve hem de insanlığın geleceği" dedi.
    Başkan Ergün, "Tarım, örgütlü kooperatifçilikle yapılır, tarımla uğraşan büyük ticari şirketler doğanın endemik çeşitliliğini yok etmektedirler. Bu nedenledir ki tarım; küçük aile işletmeleri ve onların öncülüğünde kurulacak kooperatifler marifetiyle örgütlü olarak yapılırsa başarılı olunur. Tarım bizim geleceğimiz" diye konuştu.
    İLAÇLAMA UYARISI YAPTI    
    Çiftçilere ilaçlama uyarısı yapan Ziraat Odası Başkanı Ergün, şöyle konuştu; "Corona virüsünün akciğerlere zarar verdiği, akciğerlerinde mevcut hastalık olanları daha fazla etkilediği bilinmektedir. Bölgemizde gübreleme ve ilaçlama dönemi başlamıştır. 
    Bahçelerimizde gübreleme veya ilaçlama yaparken mutlaka koruyucu ekipman olan maske, gözlük, tulum ve eldiven kullanalım. Kesinlikle elimizi yüzümüzle temas ettirmeyelim."