Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TERME´DE 100. YIL HEYECANI

TERME´DE 100. YIL HEYECANI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadele´yi başlatmak için Samsun´a çıkışlarının 100. yıl etkinlikleri kapsamında, Terme´de bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadele´yi başlatmak için Samsun´a çıkışlarının 100. yıl kutlama programı Terme´de, çelenk töreniyle başladı.
Tören kapsamında, Kaymakam Mehmet Parlak, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Terme Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Semiz, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Talip Sevim, İlçe Emniyet Müdürü Murat Elkılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Halil Seyrekli, Terme Müftüsü Recep Apaydın sivil toplum kuruluşu üyeleri, eğitim camiası, siyasi parti temsilcileri, gençler ve vatandaşlar Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanında bir araya geldi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin Atatürk anıtına sunulmasının ardından sona erdi.

KUTLAMA PROGRAMI TERME MTAL´DE DEVAM ETTİ
Meydandaki törenin ardından protokol üyeleri, Terme Mesleki ve Teknik Abadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen tören alanına geçti.
Buradaki programda yine saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Halil Seyrekli yaptı. Seyrekli konuşmasında gençliğe ve milli mücade ruhuna vurgu yaptı.
19 Mayıs´ın, milletimizin tüm onur ve asaleti ile Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün rehberliğinde tarih sahnesinde şaha kalkışının başlangı olduğunu aktaran Seyrekli, konuşmasında gençlere de hitap etti.
Seyrekli, gençlere şu mesajı verdi ?Siz Türk´e istiklal aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Siz ?Ya İstiklal Ya ölüm diyen: Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; Siz tarihi tarih yapan Barborosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Atatürklerin soyundansınız. Birlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.?
Programın devamında, Atatürk´ün Gençliğe Hitabesi ve Gençlik Adına ?Ataya Cevabı?n okunurken halk oyunları gösterileri, şiirlerin okunması ile devam eden program, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.