Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

TERME´DE "15 TEMMUZ DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ" ANISINA HATIRA ORMANI

TERME´DE

İlçemiz Terme Sakarlı Mahallesinde 12 Kasım Cumartesi günü "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı" adı verilen ağaçlandırma sahasında 247 fidan toprakla buluşturuldu.


İlçemiz Terme Sakarlı Mahallesinde 12 Kasım Cumartesi günü "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı" adı verilen ağaçlandırma sahasında 247 fidan toprakla buluşturuldu.

15 Temmuz´u unutmayacak-larını ve unutturmayacaklarını belirten Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "15 Temmuz´u her zaman yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

Terme Belediyesi tarafından 15 Temmuz şehitleri anısına ilçenin Sakarlı mahallesi mera alanında ?15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Ormanı? için fidanlar dikildi.

Terme Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün organize ettiği etkinliğe Belediye Başkanı Şenol Kul, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve mahalle muhtarları, belediye personeli ve aileleri katıldı.

?HER ŞEHİT İÇİN BİR FİDAN´
Çam ağaçlarının üzerlerine 15 Temmuz´da şehit olan 247 kişinin ismi yazılarak ağaç dikiminin yapıldığı etkinlikte konuşan Belediye başkanı Şenol Kul ?Her bir şehit için bir çam ağacı dikerek onları yaşatmaya çalışacağız.

Ağaçlarımıza can suyumuzu verdik. Böyle bir etkinliği düzenleyerek şehitlerimizi andık. Şehitlerimize Allah´tan rahmet kalanlara başsağlığı diliyorum. Katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.? dedi.

?UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ´
Kurulan hatıra ormanında demokrasi şehitlerinin anısının yaşatılacağına dikkat çeken Başkan Kul, ?15 Temmuz milli iradeye ve geleceğe sahip çıkma günüdür.

O gece bilindiği gibi darbecilere karşı bir grup haine karşı vatanımızı bölmek, parçalamak isteyenlere karşı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın, ´sokağa çıkın´ çağrısının ardından halkımız meydanlara inerek ülkemizi savunmuştur. 15 Temmuz gecesi bu milletin çocuklarına, kadınlarına, yaşlılarına, sivillerine, polisine, askerine gözünü kırpmadan silahını çeken, tankını yürüten, helikopteri ile uçağıyla bomba atan o namussuz namert vatan hainlerinin ihanetini unutturmayacağız.

Milletimizin birliğini, beraberliğini sağlamak adına tek yürek olduk, tek yürek olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
;
Etkinlik sonunda 15 Temmuz şehitleri için Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi.