Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TERME´DE 19 MAYIS COŞKUSU

TERME´DE 19 MAYIS COŞKUSU

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, Terme´de bu yıl da büyük coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, Terme´de bu yıl da büyük coşkuyla kutlandı.
Terme Cumhuriyet Meydanı´nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Terme Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam etti.
Programa, Terme Kaymakamı Emin Alıcı, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Garnizon Komutanı Personel Üst Teğmen Erkan Boz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, Cumhuriyet Başsavcısı vekili Aydın Tuncay, İlçe Müftüsü Recep Apaydın, daire amirleri, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Sunuculuğunu Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Murat Gök´ün yaptığı programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Halil Seyrekli yaptı.
Açılış konuşmasının ardından, Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Mücahit Mustafa Topallı Atatürk´ün Gençliğe Hitabesi´ni ve Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci gurubu, geçlik adına Ata´ya cevabı okudu.
Erol Alan yönetiminde Samsun yöresi halk oyunları gösterisini sunarken Gençlik Merkezi türkü yarışması birincisi Dilaranur Şentürk ise birbirinden güzel türküleri seslendirdi.
Program, Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Birdal´ın Bandırma Vapuru şiiri okuması, Emrah Kuvvet yönetiminde Trabzon Yöresi halk oyunları gösterisi, Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Abdulsamet Duran´ın Bayrak isimli şiiri okuması, Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci Hamdi Düzgün´ün Mustafa Kemal´i Düşünüyorum isimli şiiri okuması ve Taner Çayıroğlu yönetiminde Kafkas yöresi halk oyunları gösterisi gibi renkli etkinliklerle izleyicilerden büyük alkış topladı.

ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI
Programda, Gençlik hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen okullar arası spor müsabakalarında dereceye girenlere kupa ve madalyaları takdim edildi.

DERECEYE GİREN OKULLAR
Yıldız Erkek Futbolda; Kozluk Orta Okulu birinci, Anafartalar Ortaokulu ikinci, Terme Ortaokulu üçüncü oldu. Dereceye girenlere, kupa ve madalyalarını Cumhuriyet başsavcısı vekili Aydın Tuncay takdim etti.
Yıldız Kız Voleybolda; Ambartepe Ortaokulu birinci, Anafartalar Ortaokulu ikinci, Şehit Kibar Korhan Koç Orta Okulu üçüncü, oldu. Dereceye girenlere, kupa ve madalyalarını Terme Belediye Başkanı Şenol Kul takdim etti.
Genç Erkek Voleybolda; Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi birinci, Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Dereceye girenlere, kupa ve madalyalarını Garnizon Komutanı Personel Üst Teğmen Erkan Boz takdim etti.
Genç Kız Voleybolda; Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi birinci, Bülent Çavuşoğlu Anadolu lisesi ikinci, Fatih Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Dereceye girenlere, kupa ve madalyalarını İlçe Kaymakamı Emin Alıcı takdim etti. Ödül töreninin ardından program son buldu.