Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

TERME´DE 23 NİSAN COŞKUSU

TERME´DE 23 NİSAN COŞKUSU

İlçemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nın 97. yıldönümü kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nın 97. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Terme´de de çeşitli etkinliklerle kutlanarak renkli görüntülere sahne oldu.
Program, Terme Cumhuriyet Meydanı`nda Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy`un çelenk sunmasıyla başladı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı`nın ardından program hava şartları nedeniyle Belediye Kültür Merkezinde devam etti.
Programın sunuculuğunu Terme Ortaokulu Türkçe öğretmeni Soner Demirbaş, Sosyal Bilgiler öğretmeni Yasemin Özer yaparken günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Terme Ortaokulu öğrencisi Betül Aydın yaptı.
Öğrenci Konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy açılış konuşmasında, ?23 Nisan 1920, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923`te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak, Türk milletinin ufku açılmıştır. Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak, gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur. Ülkemize ve yarının büyükleri olacak çocuklarımıza en temel görevimiz budur.? dedi.
Programa Terme Kaymakamı Emin Alıcı, Garnizon Komutanı Personel Üst Teğmen Erkan Boz, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cuma Arpacı, Okul idarecileri, öğretmen, veli ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Programda İlk olarak öğrencileri tarafından oynan halk oyunları gösterisi ile başladı. Ardından öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ile devam etti. İlçemizde yapılan çeşitli yarışmalarda başarı gösteren okul ve öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.
Program mehter marşı eşliğinde yapılan gösteri ile son buldu.