Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

TERME´DE BİLİME İLK ADIM

TERME´DE BİLİME İLK ADIM

OMÜ, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü´nün desteği ile 6- 18 yaş grubundaki çocukların gelişim özelliklerini dikkate alarak hazırlanan Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu 4007 Bilim Şenliği, görkemli bir törenle açıldı.

OMÜ, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü´nün desteği ile Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen ?Bilim Şenliği? 9 Ekim Salı günü görkemli bir törenle açıldı.
İlçe merkezinde mehteran takımı öncülüğünde kortej yürüyüşü ile başlayan şenlik programının açılış töreni ise Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirildi.
Etkinliğe Kaymakam Mehmet Parlak, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Talip Sevim, Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, Terme Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Tuncay Demir, OMÜ Terme MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, sivil toplum kuruluşları, ilçe genelinden tüm okulların idareci, öğretmen ve öğrencileri katıldı.
Programa katılan protokol üyeleri şenlik alanındaki stantları gezerken faaliyetleri hakkında da bilgiler aldı. Teleskopun yer aldığı astronomi atölyesi protokol üyeleri tarafından ayrı bir ilgi gördü.
Protokol üyeleri, Türkçe atölyesinin hazırladığı Hacivat ve Karagöz oyununu izledikten sonra okuldan ayrıldı.

EĞLENEREK ÖĞRENECEKLER
98 atölye etkinliği ile birçok aktiviteyi içeren; bilimi ?eğlenerek öğrenme? anlayışıyla sunan ?I. Bilim Şenliği? 9-11 ekim tarihleri arası açık kalacak.
Şenlikte, matematik, fizik, kimya, biyoloji, fen deneyleri, matematik, türkçe, sanat ve tasarım, stem maker, bilişim, sağlık, doğa eğitimi ve doğa oyunları, astronomi, robotik, zeka ve strateji oyunları, teknoloji ve tasarım atölyelerinin yer aldığı stantlarda öğrencilere, bilimsel deneylerden söyleşilere, sergilerden gösterilere kadar, her yaşa hitap edecek çeşitli aktiviteler sunulacak.

YİRMİ BİN ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ
TUBİKAK 4007 Projesi´nin Ulviye Kır İmam-Hatip Ortaokulu´nda 3 gün boyunca devam edeceğini aktaran İlçe milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, ?Bu şenliği 11 bin 500 öğrencimizin ziyaret etmesini hedefliyoruz. Bununla birlikte çevre ilçelerden geleceklerle birlikte 20 bin ziyaretçi bekliyoruz. İlçemizde ilk defa uygulanan bir proje. Önümüzdeki dönemde yaygınlaşmasını, çocuklarımızın bilime, ilme ve fene ilgisinin artmasını ve bundan sonraki projelere kaynak oluşturmasını hedefliyoruz. Okulumuzun yöneticileri ciddi bir ciddi bir hazırlık yaptı. Bu projede büyük emek var. Projenin ana destekçisi TUBİTAK. Paydaşları Terme Kaymakamlığı, Terme Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, İlçe Toplum Sağlığı ve sivil toplum kuruluşlarıdır. Bu projelerin daha fazla yaygınlaşması için elimizden gelen desteği yapacağız? dedi.

TERME´NİN BİLİME ATILAN İLK ADIMI
Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu Müdürü ve aynı zamanda projenin hayata geçirilmesinde büyük emeği olan Celal Kurt ?Projemizin çalışmalarına geçen mayıs ayında başladık. Projemize, islamın bilime verdiği değer noktasından hareketle, Terme´nin ve okulumuzun tanıtımına katkı sağlayacak, geniş bir kitleye hitap edecek şekilde hazırlıklarına başladık. Büyük bir proje oldu. Terme Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Terme Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Türk Hava Kurumu, Terme Arama Kurtarma ekibi projemize ortak oldu. Projemizi yazdık gerekli yerlere sunduk.
Yaklaşık 4 bin projeyi değerlendiren TÜBİTAK, 82 projeyi kabul etti. Bu 82 projeden biri de bizim projemiz oldu. Hemen hemen her ile bir proje düştü. Böyle projeler genelde il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından hazırlıyor. Bu anlamda başta başarabilir miyiz diye tereddüt etsek de yoğun bir çalışma sonrası hedefimize ulaştık.
Terme´nin bilime atılan ilk adımı olma özelliği taşıyan şenliğimiz çocuklarımızın bilimle buluşması noktasında oldukça önemli.
Gerek ilçemiz gerekse komşu ilçelerden birçok öğrencimiz bu standları ziyaret ederken kültürden sanata, matematikten Türkçeye, fenden fiziğe, bilimden teknolojiye bir çok alanda yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatı yakalamış olacaklar.?dedi.