Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TERME´DE BİN SÜLÜN DOĞAYA SALINDI

TERME´DE BİN SÜLÜN DOĞAYA SALINDI

Samsun´da bin sülün düzenlenen törenle doğaya salındı. Törende Vali Osman Kaymak´ta yer aldı. OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==>https://www.samsunhaber.com/samsun-haber/samsun-da-bin-sulun-dogaya-salindi-h25165.html Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri |

Samsun´da Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından Terme ilçesinde gerçekleştirilen programla sülün üretme istasyonunda yetiştirilen bin sülün doğaya salındı. Samsun Valisi Osman Kaymak, Orman Su İşleri 11´inci Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Terme Gölardı Simenlik Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında bir araya gelerek sülünleri doğaya bıraktı. 
Orman Su İşleri 11´inci Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, sülün üretimi ile ilgili verdiği bilgide, "Son yılarda doğal afetlerden dolayı, sanayiden dolayı, çarpık kentleşmeden dolayı, tabiat varlıklarında tahripler meydana gelmektedir. Bu tahripten dolayı yaban hayatındaki doğal türlerimizde azalmalar görülmüştür. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız Türkiye´nin doğal türleri ile ilgili üretim istasyonları kurmuştur. Bu İstasyonlarda üretilen kuşlarımız zaman zaman tabiata salınmaktadır. Bugün de burada bin adet sülünü yaban hayatı sahasına saldık. Samsun genelinde her yıl 5 bin adet sülünü doğaya bırakıyoruz. Ürettiğimiz sülün sayısı bu yıl 15 adetti. Bu sülünleri doğal yaşam ortamı olan Karadeniz Bölgesi´ndeki kıyı şeridindeki illerimizde doğaya bırakıyoruz" ifadelerini kullandı."SÜLÜN, NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLARDAN" Vali Osman Kaymak ise yaptığı açıklamada, "Bugün, bin adet sülünü doğaya salıyoruz. Sülün, Samsun bölgemizin karakteristik kuşlarından birisi. Maalesef nesli tükenmekte olan türlerden biri. Amacımız bu kuşları çoğaltarak neslini devam ettirmek. Kuluçka bölgelerini Terme´de milli park olan bu bölgeye aldık. Bundan sonra sülünler burada üretilip doğaya salınacaklar. Avcı arkadaşlardan ricamız lütfen sülünlere yaşama şansı versinler merhametli olsunlar" dedi.