Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

TERME´DE CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANDI

TERME´DE CAMİLER VE DİN  GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANDI

2018 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Terme İlçe Müftülüğü´nün düzenlediği yemekli programla kutlandı.

2018 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Terme İlçe Müftülüğü´nün düzenlediği yemekli programla kutlandı.
Diyanet İşleri Başkanlığı´nın, ülke genelinde her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutladığı ?Camiler ve Din Görevlileri? haftası Terme ilçe Müftülüğü tarafından 6 Ekim Cumartesi günü Ulusoy Tesisleri´nde kutlandı.
Bu yıl farklı olarak Emekli İmam-Hatip ile Din görevlilerinin eşleri de programa davet edildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan program, İlçe Müftüsü Recep Apaydın´ın açılış konuşması, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul´un selamlama konuşması ve emekli din görevlilerinin tecrübe paylaşımlarını içeren konuşmalar ile devam etti.
Terme İlçe Müftüsü Recep Apaydın konuşmasında, ?Camiler Allah´ın evleri, Beytullah´ın (Kabe) şubeleridir. Camiler, bizleri bir araya getiren, kardeşliğimizi pekiştirdiğimiz, muhabbetimizi artıran aynı zamanda bilim, irfan ve ibadetlerin yapıldığı yerdir. Cami bir Müslümanın hayatında merkez konumda olmalıdır. Doğumumuzdan ölümümüze kadar camiler hayatımızda önemli bir yer teşkil eder. Bir bebek doğduğunda kulağına kamet okuruz, yine aynı şekilde vefat ettiğinde camiden uğurlarız. Bu din hizmetini yürütürken bir takım sıkıntılar olacaktır. Hz. Muhammed´in islamı anlatırken ne sıkıntılar içerisinde olduğunu aklımızdan çıkarmayalım, hep onun azmiyle görevimize devam edelim. Programımıza katılan tüm misafirlerimize ve bizlere desteklerini esirgemeyen Terme Belediye başkanına ve katılan herkese teşekkür ediyorum.?dedi.
Başkan Şenol Kul ise Din görevlilerine yönelik oluşan yanlış algının kırılması gerektiğini, Din görevlilerinin toplumun önderi olan kişiler olduğunu dile getirdi.
İçerisinde ibadet yapacak neslin bahçesinde koşacak çocukların olmadığı camiler imar görüntüsü vermekten başka bir işe yaramaz, genç nesillerin yetişmesinde cami ile buluşmasında hepimize düşen görevler vardır. Toplumun önderi olmanın kolay bir şey olmadığını belirten Kul, din görevlilerine görev mahallinde karşılaştıkları problemleri çözüme kavuşturmada insanlara yardımcı olma konularında kolaylıklar diledi.
Açılış ve selamlama konuşmalarının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisine geçildi.
Daha sonra Emekli Müftü Hasan Ören, Emekli Kur´an Kursu öğreticisi Niyazi Kasapoğlu ve Osman Candan tecrübe paylaşımında bulundular.
Programa katılan din görevlilerine ve eşlerine yönelik hazırlanan yemek ikramının ardından program sona erdi.