Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Terme´de Can Dostlara Geri Dönüşümlü Beslenme

Terme´de Can Dostlara Geri Dönüşümlü Beslenme

Terme Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanları için mamamatik üniteleri yerleştiriyor. Bu ünitelerle hem ilçenin temizliği, hem de hayvanlara beslenme ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

Terme Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanları için mamamatik üniteleri yerleştiriyor. Bu ünitelerle hem ilçenin temizliği, hem de hayvanlara beslenme ihtiyacının karşılanması hedefleniyor. 

Terme Belediyesi´nin ?Yaşamın her alanına dokunmak? misyonuyla hayata geçirdiği projeler kapsamında Sokak Hayvanlarını Doyuran Geri Dönüşüm Kutusu uygulaması başlattı. Terme´nin çeşitli noktalarına Terme Belediyesi ve hayırsever vatandaşların işbirliği ile koyulacak olan bu mamamatikler sokak hayvanlarının su ve mama ihtiyacını karşılıyor. İlk etapta Terme meydanına yerleştirilen Sokak Hayvanlarını Doyuran Geri Dönüşüm Kutusu makinalarının Terme´nin hemen hemen her bölgesinde yaygınlaştırılması planlanıyor.

Terme Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından koordinesi sağlanan uygulama kapsamında, vatandaşlar pet şişedeki suları mamatikten içeri boşaltıyor. Boşaltılan su, mamatikteki hazneye dökülerek hayvanların su ihtiyacını karşılıyor. Boş plastik şişe, karton kutular ve metal kutuları da mamatikten içeri atılarak sahipsiz hayvanlara mama desteği sağlanıyor. Her atılan plastik şişe veya metal kutu karşılığında ise özel bölüme mama dökülüyor. Biriken malzemeler daha sonra toplanıp geri dönüşüm tesislerine gönderiliyor.

?HAYVANLARI SEVEN İNSAN HUZURU SEVER´
Hayvanları seven insan huzuru sever diye konuşan Başkan Kul, Yaşamın paydaşları olan hayvanlarla bir arada huzur içinde yaşamaya ve yeni yaşam alanları kurmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Sahipsiz Sokak hayvanlarının her zaman yanlarında olduklarına vurgu yapan Kul ?Sahipsiz hayvanlarımızın da yaşama hakkı olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır. Terme Belediyesi olarak sahipsiz hayvanlarımızı koruyoruz, sokak hayvanlarının yanındayız. Onlar için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın duyarlılığı da önemli. İlk mamamatik ünitemizi alarak bağış yapan hayırseverimize projemize sağladığı desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.? Dedi. 

?PROJEMİZE KATKI BEKLİYORUZ´
Terme´de canlılar ve sokak hayvanları için bir projeyi daha hayata geçirmekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden Terme Belediyesi Zabıta Müdürü Mesut Şahin, ?Geri dönüşümün hayvanlara mama ve su olarak yarar sağladığı bu yeni sistemi Terme´de ilklerden biri olarak hayata geçirdik. Bu makine ile ilçemizde var olan geri dönüşüm bilincini, hayvanlar için pozitif katkı yapar hale getirdik. Bu mamamatik Terme´li gurbetçi bir hayvansever tarafından bağışlandı. İlçemizdeki hayvan dostu vatandaşımızın da projemize katkıları bekliyoruz.? diye konuştu.