Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Terme´de çifte bayram, kara kabus sona erdi

Terme´de çifte bayram, kara kabus sona erdi

Terme halkı bugün çifte bayramı yaşadı, Akçay sahiline kurulması planlanan kömürlü termik santralin iptal edildiği kamuoyuyla paylaşıldı.

Samsun´un Terme ilçesinde çifte bayram sevinci yaşandı. İlçenin Akçay mevkiine kurulması planlanan kömürlü termik santralin iptal edildiği yapılan basın açıklamasıyla duyuruldu.  14 ay önce başlayan çevre mücadelesini halk kazanmış oldu. TERÇEP üyeleri ve Belediye Başkanı Şenol Kul´un yapmış olduğu basın açıklamasıyla sürecin sonlandığı duyuruldu.

?HALKIN GÜCÜNÜ HERKES GÖRDÜ?

Başkan Kul, yapmış olduğu basın açıklamasında, ?Uzun bir teşekkürün ardından Terme halkının gücüyle bu sürecin sonlandığını belirtti. Artık Terme halkı rahat bir nefes alabilir bu sürek elimdeki resmi yazıyla artık sonlanmıştır. ÇED raporunu alamayan firmanın başvurusu iptal edilmiştir. Hazırladığımız İstanbul Teknik Üniversitesine yaptırılan bilirkişi raporu sonucu bölgemiz; Turizm, yayla koridoru olması ile birlikte balıkçılık, tarım ve orman zenginliği dikkate alındığında çevresel etkileri değerlendirildiğinde bölgede bu projenin yapılmasının sakıncalı olacağı belirtilmiştir denildi. Ayrıca santralin kurulması planlanan bölgede OMV elektrik santralinin de bulunmasıyla birlikte iki santralin soğutma sistemi için deniz suyu kullanacağı ve kullanılan suyla birlikte deniz suyunun ısınarak doğal dengenin bozulacağı vurgulanmıştır.? dedi.

? TERME´NİN BUGÜN ÇİFTE BAYRAMI?

Başkan Kul, "Bu gün Termeliler için çifte bayram olmuştur. Hem Cumhuriyetimizin 92. Yılını kutladık hem de Terme´nin kara kabustan kurtulduğunun günüdür." dedi. Başkan Kul, "Terme´nin bu anlamlı gününü kutlamak ve unutulmaması için de belediye meclisine bu günün her yıl kutlanmasını teklif edeceğim. Terme Çevre Platformu (TERÇEP)´na mücadele eden herkese ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu mücadelemiz 14 ay içinde sonlandı ne istesek azdır terme halkını ve sivil toplum kuruluşlarını haklı mücadelelerinde birkez daha kutluyorum." dedi.

Terme Çevre Platformu Sözcüsü Av Hasan Demir, ?Termeli olma bilinci altında bu platformla toplanarak haklı mücadelemizi kazanmamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlk imza kampanyasını başlatan öğrenci kardeşimizden, bölgede sesimiz olan beyaz çemberli kadınlara, 2 günde 15 bin imza toplayan gönüllülerimize aklıma gelen gelmeyen herkese teşekkür ediyorum. Demir, bize çifte bayram yaşatan herkese teşekkür ve minnetlerimizi sunuyoruz? dedi.