Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TERME´DE ´DEMOKRASİ NÖBETİ´ DEVAM EDİYOR

TERME´DE ´DEMOKRASİ NÖBETİ´ DEVAM EDİYOR

Termeliler, Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini sürdürüyor.

Termeliler, Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini sürdürüyor.

Terme Cumhuriyet Meydanı´nda toplanan kadın erkek, genç yaşlı, binlerce vatandaş FETÖ´nün darbe girişimine karşı "Demokrasi Nöbeti"ne devam ediyor.

15 Temmuz Cuma gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın "Milletimizi meydanlara davet ediyorum."demesiyle meydanları dolduran vatandaşlar, o günden bugüne demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyor. Termeli vatandaşlar, ?Yorulduk, sıkıldık sanmasınlar; Meydanları bırakmayacağız.?diyerek Türk bayraklarını sallayarak sloganlarla darbe girişimini protesto ediyor.

Terme 100. Yıl Halk Kütüphanesi Müdürü Muhammet Ali Atik ve Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Hüseyin Uysal´ın sunumunu yaptığı demokrasi nöbetinde, Terme din görevlileri tarafından Kur´an-ı Kerim, ezan ve sala okunuyor. Olaylarda hayatını kaybeden şehitlere dua edilmesinin ardından vatandaşlar milli şarkılara, hem söyleyerek hem de bayrak sallayarak eşlik ediyor.

Termeli hayırseverler tarafından yemek ikramının da yapıldığı demokrasi nöbeti, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ediyor.

1 Ağustos Pazartesi yapılan mitinge, Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ve Eski Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk de katılarak milletimizin darbe karşısındaki duruşunu tebrik etti: ?Bu bir mili mücadele meselesidir. Halkımızın, sonuna kadar bu mücadeleye sahip çıkmasını bekliyoruz.?diyerek milli birlik ve beraberlik vurgusu yaptılar.