Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TERME´DE ´EĞİTİM´ SEFERBERLİĞİ

TERME´DE ´EĞİTİM´ SEFERBERLİĞİ

Terme Belediyesi, ?Eğitime Destek´ projelerinde hız kesmiyor. Belediye yönetimi son olarak Atatürk İlkokulu´na 4 bin 400 metrekarelik arsa kazandırarak eğitim yuvasının hizmetine sundu.

Kozluk Belediye Başkanlığı döneminde, bağışladığı 50 dönüm arsa ile mahalleye modern bir fen lisesi kazandıran, merhume annesi Mukaddes Kul adına Evci Mahallesi´nde Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi´ni yaptıran Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ?Eğitime Destek´ çalışmalarında hız kesmiyor. Son olarak Başkan Şenol Kul´un girişimleri ile Terme Atatürk İlkokulu´na 4 bin 500 metrekare arsa kazandırıldı.

HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN?
Halen yaklaşık 4 bin metrekare alanda öğrencilerine hizmet vermeye çalışan okul alanına bin 430 metrekare otopark alanı inşa ediliyor. Kazandırılan arsa ile okula ayrıca servis araçları için 25 araçlık otopark yapılacak. Okul alanına yapılan ek binadan dolayı öğrencilerin teneffüs ve sosyal faaliyetlerini gerçekleştirmeleri için 3 bin 100 metrekarelik bir alanın ise ayrıldığı açıklandı.

?SEFERBER OLDUK?´
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Belediye Başkanı Şenol Kul, ?Eğitimde kaliteyi artırmak amacıyla başlattığımız çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bütün yatırımlarımız çocuklarımız ve gençlerimiz içindir? dedi. Yeni arsanın hayırlı olmasını dileyen Başkan Şenol Kul, şöyle devam etti:
?Eğitimi çok önemsiyoruz. Geleceğimiz olan çocukların en iyi ortamlarda eğitim alarak, tam donanımlı yetişmelerine olanak sağlamak için adeta seferber olduk. İlçe sınırlarında bulunan tüm okullarımızın tamamına ulaşarak, ihtiyaçlarını gidermek için yoğun bir çalışma içindeyiz. Ciddi anlamda eğitime dev bir bütçe ile katkı sağlıyoruz. Arsamızın tekrar hayırlı olmasını diliyorum.?

SON 5 YILDA 11 YENİ OKUL
?Eğitim aslında her şeyin başlangıcı? diyen Şenol Kul, ?Dinimizin bile ilk emri oku. Biz de bu farkındalıkla Terme Belediyesi olarak, arsa tahsisinden bina yapımına, donanım eksikliklerinin giderilmesinden öğrenci yardımlarına kadar her aşamada eğitimin yanında olduk. İlçemize özellikle belediyemizin büyük gayretleri sayesinde son 5 yıl içinde 11 yeni okul kazandırıldı. Bu 11 yeni okul ile birlikte Terme, Samsun´da tekli eğitime geçilen ilk ilçe oldu? ifadelerini kullandı.

SORUNLARA ANINDA NEŞTER
Terme´de eğitim alanında var olan sorunların tespiti ve bu sorunların ortadan kaldırılması noktasında kurumlarla iş birliği olduklarını da belirten başkan Şenol Kul, ?Atatürk İlkokulu, öğrenci nüfusu bakımından önde gelen bir eğitim kurumu. Bu anlamda mevcut bahçesi öğrencilerimize yetersiz kalıyordu. Yapılan çalışma neticesinde okulumuzun hemen yanında bulunan arsa okulumuza kazandırılarak, öğrencilerimizin daha ferah bir ortamda ders ve teneffüs yapmaları sağlanacak. Amacımız sorunları ortadan kaldırarak, geleceğimiz olan çocukların daha iyi standartlarda eğitim görmelerini sağlamak? diye konuştu.