Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Terme´de genç girişimciler belgelerini aldı

Terme´de genç girişimciler belgelerini aldı

Terme Genç İşadamları Derneği (TEGİAD) ve KOSGEB işbirliği ile yapılan Uygulamalı Girişimcilik Kursu sonunda 25 genç kursiyere sertifikaları yapılan törenle verildi.

Terme Genç İşadamları Derneği (TEGİAD) ve KOSGEB işbirliği ile yapılan Uygulamalı Girişimcilik Kursu sonunda 25 genç kursiyere sertifikaları yapılan törenle verildi.

Terme Genç İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen ve KOSGEP tarafından desteklenen 25 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Terme Genç İşadamları ve Girişimciler Derneğinde gerçekleştirilen belge törenine Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi, KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, Genç İşadamları ve Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çelebi ve kursiyerler katıldı.

Sertifika programında açılış konuşmasını yapan Terme Genç İşadamları ve Girişimciler Derneği (TEGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çelebi, ?Esnaf olmak ve hayallerini gerçekleştirmek için sertifikalarını alan 25 kursiyerimizi kutluyorum. Kursiyerlerimiz aldıkları eğitimle başarılı bir plan ve proje gerçekleştirirken ayrıca KOSGEB´in de katkılarından yararlanmış olacaklar. Onlara şimdiden iş hayatlarında başarılar diliyorum ve sertifika programına katılan konuklarımıza da teşekkür ediyorum? dedi.

Kursiyerlere tavsiyelerde bulunan KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, başarılar diledi. Farklı projelerin her zaman bir adım önde olduğunu aktaran Dursunoğlu yeniliklerin öncelikleri olmasını ve teknolojiye yönelmelerini isteyerek kursiyerlerden projeleri hakkında bilgiler aldı.

KENDİNİZDEN BİRŞEYLER KATIN

Belge almanın girişimcilik konusunda atılan ilk adım olduğunu söyleyen Başkan Şenol Kul, alınan eğitimlerin pratikte uygulamasının önemli olduğunu belirterek, kurulan her işletmenin ülke ekonomisine katkı sağlayacağını ifade etti.

Terme´de yeni kuruluşlar ve yeni girişimciler görünce çok heyecanlandığını dile getiren Kul ?Yeni istihdam oluşturmak, ülke ekonomisine katkıda bulunmak için yola çıkan Girişimci İşadamlarımızı tebrik ediyorum. Bahanelerin arkasına sığınmak yerine cesaretle böyle güzel işler yapmak gerekir. Terme´ye ve kendinize katkı sağlamak istiyorsanız kendinizden bir şeyler ortaya koymalısınız. Yeni girişimciler için iki şeyi vurgulamak istiyorum. Birincisi her zaman sorun olacaktır. Sorun varsa suçlu aramak yerine çözüm arayalım. İkincisi ise hep sonuçları tartışıyoruz ama nedenleri tartışmıyoruz. Önemli olan bir işte ilki yakalamaktır. Kursiyerlerimize yeni açacakları iş yerinde başarılar diliyorum? şeklinde konuştu.

Program sonunda gerçekleştirilen törenle kursiyerlere belgeleri verildi.