Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

TERME´DE ´GEZGİN KAFE´YE GECE BASKINI

TERME´DE ´GEZGİN KAFE´YE GECE BASKINI

Terme´de genç girişimcilerin kurduğu ´Gezgin Kafe´ye ilçe zabıta ekipleri tarafından gece operasyonu düzenlendi. Zabıta ekipleri traktöre yükledikleri, kafeye el koydu.

Terme´de Girişimci Gençler tarafından hayata geçirilen ´Gezgin Kafe´projesi ilçede düzenlenen Sakarlı Hıdırellez Şenlikleri´nde dikkatleri üzerine çekmiş, ilçe protokolünü ağırlamıştı. Aynı protokol ilçede turizme dönük faaliyet gösterecek olan kafeye hem yer bulamadı hem de el koydu.

GECE OPERASYONU DÜZENLENDİ
Kafe için ilçe belediyesinden yer ve izin isteyen gençler bu konuda gerekli başvurularda bulunup bekledi. Geçici bir süre için ilçenin Gençlik Merkezi´nin yanında yer bulunan kafe daha sonra buradan kaldırıldı. Kafe için bir türlü yer bulamayan gençler daha sonra gezgin kafeyi ilçenin sahil kenarında uygun bir yere koydu.
Geçici bir süreliğine sahil kenarına konulan ve faaliyet bile yapmayan kafeye ilçe belediyesi bir gece ansızın operasyon düzenlendi.

TRAKTÖRE YÜKLEYİP GÖTÜRDÜLER
Gece yaklaşık 15 zabıta ve polis ekipleri ile birlikte Gezgin Kafe´ye el koymaya gelen Terme Belediyesi Zabıta Ekipleri ´Gezgin Kafeyi´ traktör yardımı ile bulunduğu yerden alarak el koydu. Gece zabıta ekiplerine kafeyi vermek istemeyen gençler, ?Biz size sabah başvuruda bulunduk ve bizlere kaldırmamız için bir günlük süre verdiniz, süre daha dolmadı´ demesine rağmen, zabıta ekipleri, ´o süreyi biz verdik şimdi vermiyoruz kaldırıyoruz´ şeklinde bir ifade kullanarak gezgin kafeye el koydu. Gençlerin el konulmasına ilişkin tutanak taleplerine de karşılık vermeyen zabıta ekipleri, kafeye el koyarak belediyenin deposuna götürdü.

İLÇENİN SOSYAL YAŞAMINA KATKI SUNMAK İSTİYORUZ
Gezici şekilde tasarlanan ´Gezgin Kafe´nin´ yaratıcısı gençler, ?İlçemizin sosyal yaşamına katkı sunmak ve turizm alanında ilçemizin yöresel ürünlerinin tanıtımını yapmak için böyle bir projeyi hayata geçirdik. Fakat gerekli başvurularda bulunmamıza rağmen yaklaşık 2 aydır kafemiz için bir yer gösterilmedi. Uzun uğraşlarımız sonucunda bir yer gösterdiler fakat daha sonra oradan da çıkmamızı istediler. Bizde geçici bir süre için sahil kenarına çekip izin için başvuruda bulunacaktık. Fakat sahile çektiğimiz ilk dakikadan itibaren, sanki büyük bir suç işlemiz gibi üzerimize gelmeye başladılar. Faaliyette bile olmayan kafemize hem el koydular hem de satış yapıyormuşuz gibi ceza keserek yaptıklarına bir kılıf uydurmaya çalıştılar. Bizlere kafeyi kaldırmak için bir gün süre verdiler ki her yerde bu iş böyle yapılır. Akşamında bir baktık 10´larca zabıta ve polis ekibi kafemizi kaldırmaya gelmiş. Soruyoruz bize bir gün süre verdiniz süre daha dolmadı dolsun kaldıracağız diye. O süreyi biz verdik şimdi vermiyoruz gibi bir yanıt aldık. Bizim derdimiz ilçemizin güzelleşmesi, gelişmesi yetkili kişilerden de bu yönde bir tavır almalarını beklerdik, fakat böyle olmadı. İlçemizde işsizlik almış başını gidiyorken, iş üretmeye çalışan insanların önünün tıkanmasını anlayabilmiş değiliz "dedi. Hbr: Hedef Halk