Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TERME´DE HIDIRELLEZ ATEŞi YANACAK

TERME´DE HIDIRELLEZ ATEŞi YANACAK

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, 13-14 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Terme-Sakarlı Hıdrellez Şenlikleri´ne tüm hemşehrilerini davet etti.

Kışın soğuk ve karanlık havasından çıkıp, baharın sıcaklığına ve aydınlığına kavuşulması anlamına gelen ?Hıdırellez? her yıl olduğu gibi bu yıl da onbinlerce insanı Terme Sakarlı Mahallesinde buluşturmaya hazırlanıyor.
Terme Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda düzenlenen Geleneksel Terme Sakarlı Hıdırellez Kültür ve Sanat Etkinlikleri´nin 22´incisi 12-13 Mayıs tarihleri arasında Terme Sakarlı merasında Türk örf ve adetlerini tekrar yaşatılacak.
22. Geleneksel Sakarlı Hıdırellez Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Kur´an- Kerim Tilaveti, halk oyunları gösterisi, at yarışları, güreş, ödül töreni, Ağalık programı ve konser programı gösterileri gerçekleştirilecek.
Terme Sakarlı Mahallesi Mera alanında yapılacak şenlikler 12 Mayıs Cumartesi günü saat 12:00´da başlayacak ve 13 Mayıs 2018 Pazar akşamı sona erecek.


YAĞLI GÜREŞLER VE AT YARIŞLARI YAPILACAK
22 . Terme Sakarlı Hıdırellez Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında 12 Mayıs Cumartesi günü Saat: 12.00´da saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayacak olan program daha sonra Kuran´ı Kerim Tilavati, konuşmalar ile devam edecek.
Program akışı kapsamında
Saat: 13.00´da At yarışı, ağalık programı, ödül töreni yapılırken akşam ise program 19.30´da Halk oyunlar gösterisi, 20.00´da Cimilli İbo, Ümit Kurşun, Deniz, Pelin Karaağaçlı, Gülşen Şimşek konseri ile devam edecek.
13 Mayıs 2018 Pazar günü ise program ise 10.00´da saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması, konuşmalar, Kur´an-ı Kerim Tilaveti, 11.00´ güreşler, Ağalık programı ve ödül töreni ile sona erecek.

?HIDIRELLEZDE BULUŞALIM´
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, vatandaşları Hıdırellez Şenlikleri´nde buluşmaya davet etti.
Eski zamanlardaki gelenek ve göreneklerin günümüze aktarılması ve yeni nesillerde kültürümüze yönelik farkındalık yaratılmasını hedeflediklerini belirten Başkan Kul, "Toplumsal birlikteliğimiz için kültürümüze, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmak, onları yaşatmak ve mutluluğumuzu paylaşmak çok önemlidir. Bu geleneklerimiz aslında birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz değerlerimizdir. Biz her yıl, bu bayramı büyük bir coşkuyla, kültürümüzden bugünlere taşıdığımız renkli, çarpıcı, coşkulu etkinliklerle Terme´de kutluyoruz" dedi.