Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TERME´DE ?HIDIRELLEZ´ COŞKUSU YAŞANDI

TERME´DE ?HIDIRELLEZ´  COŞKUSU YAŞANDI

Terme´de baharın habercisi olarak kabul edilen Hıdırellez şenlikleri Terme Belediyesinin organizasyonu ile yoğun katılımla Sakarlı merasında kutlandı.

Terme Belediyesi tarafından organize edilen bu yıl 21.´si düzenlenen Geleneksel Terme Sakarlı Hıdırellez Kültür ve Sanat Etkinlikleri, Terme Sakarlı Merasında kutlandı. İki gün boyunca devam eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, Dernek Başkanları, Terme ve çevre il ve ilçelerden binlerce vatandaş katıldı.

HIDIRELLEZ EN GÜZEL ÖRNEKLERDEN
Şenlik alanında vatandaşlar ile bir araya gelen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul halkın hıdrellezini kutladı. Başkan Kul, ?Hıdırellez binlerce zengin, kültürel birikimimizin en güzel örneklerinden. Geçmişle gelecek arasında köprü kuran, bizi birbirine yakınlaştıran, birlikteliğimizi güçlendiren, bu kültürel değerimize sahip çıkmak adına bugün şenliğimizde vatandaşlarımız ile bir araya geldik. Vatandaşlarımızın Hıdırellez bayramını en içten duygularımla kutluyorum? dedi.

AT YARIŞLARI, GÜREŞ,
Örf, adet ve geleneklerin hayatın vazgeçilmez unsurları olduğunu, bu değerlerin birlik ve beraberliğe güç kattığını belirten Belediye Başkanı Şenol Kul, ?Geleneksel sporlarımıza sahip çıkıyoruz. Burada dün Rahvan Atı yarışları, bugün de yağlı güreş müsabakaları düzenledik. Her yıl burada seyirci sayısı artıyor, katılan at sayısı artıyor. Biz geleneklerimize sahip çıkıyoruz. Bölgenin bu günü dört gözle beklediğini biliyoruz. İnsanların huzur içerisinde bir kutlama yapabilmeleri için belediye olarak imkanlarımızı seferber ettik? diye konuştu.

RECEP TASLAK
BAŞBEHLİVAN OLDU
İki gün boyunca devam eden etkinliklerde halk konserleri verildi. At yarışlarında 150 at yarıştı. 500 güreşçinin ter döktüğü yağlı güreşlerde Recep Taslak Başpehlivan, ikinci Ünal Karaman, Üçüncü Şükrü Kazan, ve Hüseyin Şahinal oldu.