Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TERME´DE İKİNCİ MAGANDA DEHŞETİ

TERME´DE İKİNCİ MAGANDA DEHŞETİ

Kastamonu´nun Hanönü ilçesi Sarıalan köyündeki camide imam olarak görev yapan Hüseyin Kip, hasta annesini doktora götürmek için Terme´nin Çanaklı köyüne geldi. Annesiyle evden çıkmak üzereyken ensesinde ağrı hisseden Kip´in hastanedeki muayenesinde, enses

Kastamonu´nun Hanönü ilçesi Sarıalan köyündeki camide imam olarak görev yapan Hüseyin Kip, hasta annesini doktora götürmek için Terme´nin Çanaklı köyüne geldi. Annesiyle evden çıkmak üzereyken ensesinde ağrı hisseden Kip´in hastanedeki muayenesinde, ensesine mermi saplandığı belirlendi.

ÇATIDAN DÜŞTÜĞÜNÜ HİSSETTİM
Hüseyin Kip, yaptığı açıklamada, annesi ile evden çıkarken çatıdan bir şeyin ensesine düştüğünü hissettiğini söyledi.
Eliyle kontrol ettiğinde ensesinde kan gördüğünü belirten Kip, "Çatıdan kiremit parçası düştüğünü sandım. Annemi ilçedeki devlet hastanesine götürdüm. Burada kendim de doktora göründüm. Çekilen röntgeni görünce şoke oldum. Ensemde bir tabanca mermisi görünüyordu. Doktor ile şaşkınlık içinde kaldık." dedi.
Merminin biraz daha yana gelmesi halinde şah damarını delebileceğini anlatan Kip, "Ensemde kalan mermiyi çıkartmak için Kastamonu Devlet Hastanesine geldim. Doktor ameliyatın çok riskli olduğunu, bir süre bu şekilde kalacağını söyledi. Mermi, kendiliğinden riskli bölgeden uzaklaştığında ameliyatla çıkarılacak." diye konuştu.
Kip, rastgele havaya ateş açılmasının çok tehlikeli sonuçlar doğurduğunu vurgulayarak, "Allah korudu. Nereden geldiği belli olmayan bir mermi neredeyse hayatıma mal olacaktı." ifadelerini kullandı.

KISA SÜREDE İKİNCİ OLAY
Kısa süre önce yine aynı şekilde yaralanan emekli öğretmen Abdullah Tunç´un haberini, maganda kurşununun vereceği zararı gözler önüne sermek için manşetten vermiştik.
Yaşanan bu olay üzerinden çok geçmeden şimdi de İmam Hatip Hüseyin Kip´in haberine yer veriyoruz. İki olayda da can kaybının yaşanmaması bizleri sevindirirken umarız bir daha ilçemiz adına böyle üzücü haberlere yer vermeyiz.
Vatandaşların ?Biz havaya ateş ediyoruz. Kimseye bir zararı yok?düşüncesiyle attıkları mermiler, yorgun mermiye dönüşüp can yakabiliyor. Bu konuda insanları daha dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediyoruz.

YORGUN MERMİ NEDİR, NE DEMEKTİR?
Kurşunun ateşlenmesinin ardından belirli bir mesafeye ulaşıp, daha sonra da hızını kaybederek düşüşe geçtiği andaki durumuna yorgun mermi denilmektedir. Mermi, yorgun mermi anına geçmesinin ardından dönmeye başlar ve bu şekilde düşer. Bu sebepten dolayı yorgun mermi birisine isabet ederse en az normal mermi kadar zarar verir. Ülkemizde son senelerde çok sayıda insan, yorgun mermi yüzünden canından oldu veya yaralandı.