Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

TERME´DE iLK VE TEK

TERME´DE iLK VE TEK

Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu, Tübitak´ın çağrısı üzerine başvurduğu Tübitak 4007 Projesi´nde 120 kurum arasına girmeyi başardı.

Okul Müdür Yardımcısı Hasan Tenkoğlu´nun üstlendiği proje yürütücülüğü sayesinde Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu, Terme´de çeşitli alanlarda bilimsel çalışmalar yapacak. Bu çalışmalar, 09-11 Ekim 2018 tarihleri arası şenlik şeklinde gerçekleşecek.
Projenin, toplum her kesiminden ve yaş grubundan insanları bilimsel faaliyetler ile etkileşime geçirerek bilimsel merak duygusunun ve bilim insanına verilen değerin artmasına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini belirten Tenkoğlu ?Projenin amacı; Doğa Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Tarım Bilimleri, Mühendislik, Teknik Bilimler, Tıbbi Bilimlere yönelik atölye faaliyetleri, etkileşimli çalışmalar, gezi ve gözlemler ile bilimsel bakış açısının desteklenerek olayların ve olguların anlaşılmasını katkı sağlamak, her türlü bilim alanına yönelik merakın artırılarak öğrencilerin bu alanlara yönelik kariyer yapmalarının teşvik edilmesidir.?dedi.

PROJE´NİN HEDEF KİTLESİ VE PROJEDEN BEKLENENLER
Projenin hedef kitlesinin okul öncesinden üniversiteye kadar olan tüm öğrenciler, akademisyenler, STK temsilcileri ve genel halk kitleleri olduğunu belirten Tenkoğlu, projenin faaliyet alanlarına göre 15 farklı atölye, konferans ve söyleşiler, doğa eğitimi, gözlem, bilgilendirme standtları, sahne şovları, görsel şovlar, yarışmalar ekseninde yapılacak olan toplam 98 etkinlikten oluşacağını aktardı.
Şenliğe 25000 kişinin katılmasının öngörüldüğünü ifade eden Tenkoğlu, katılımcılarda etkileşimli uygulamalarla bilim merakı uyandırılacağını söyledi.