Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TERME´DE iMAR BARIŞINDA iLK TAPU VERiLDi!

TERME´DE iMAR BARIŞINDA iLK TAPU VERiLDi!

Kaçak yapıları kayıt altına almayı amaçlayan imar barışında ilk tapu verildi. Terme´de Çay Mahallesi Fındıklık Sokak´ta yaşayan Kemal Yaylı, imar barışından yararlanarak Terme´de yasa kapsamında tapuyu alan ilk kişi oldu.

İmar barışında ilk tapu verildi. Terme´de yaşayan Kemal Yaylı, imar barışından yararlanarak Terme´de yasa kapsamında tapuyu alan ilk kişi oldu.
5 katlı apartmanda zemin 1 ve 2. Katları ruhsatlı diğer katlar ruhsatsız olunca kaçak durumuna düştü. Kemal Yaylı, yasa çıkar çıkmaz yaptığı başvuru sonrası yasalara uygun olarak bina imar barışından yararlandı.

´TEŞEKKÜRLER CUMHURBAŞKANIM´
İmar barışı yasasından yararlanmak isteyen Yaylı, başvuruda bulunarak Yapı Kayıt Belgesini aldı. Ardından mühendislik ve mimarlık hizmeti alarak binanın tekrar projesi çizildi, zemin tespiti yapıldı. Mülk sahibi, kadastro görevlilerinin binayı kontrol etmesi ve Tapu Müdürlüğü´nün incelemeleri sonrasında tapusunu aldı.
1985 yılında yapılan binasının yıllardır beklediği tapusuna 8 Ekim´de kavuşan Yaylı, ?İmar barışı ben ve benim durumundaki bir çok kişi için bulunmaz bir nimetti. Kaçak evi olup, benim gibi sıkıntıda olan kişiler bu durumdan kurtulacak. Kafam artık çok rahat. Başta cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ederim? dedi.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR
Türkiye genelinde olduğu gibi Terme´de de önemli bir sorunun çözümünün TBMM ve Cumhurbaşkanımızın çalışmasıyla sağlandığını ifade eden Terme İş Adamaları Derneği (TİAD) Başkanı Muzaffer Karapıçak ?İmar barışından faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın bir süredir sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda Kemal Yaylı, Terme´de imar barışından yararlanarak tapusunu alan ilk kişi oldu. Yasanın yürürlüğe girdiği günden itibaren yoğun ilgi ile karşılaşan imar barışında başvurular devam ediyor. 31 Ekim 2018 tarihine kadar başvuruların yapılabildiği imar barışında yapı kayıt belgesi ödemeleri için ise 31 Aralık 2018 tarihine kadar süre bulunuyor. İmar barışından yararlanmak isteyen vatandaşların e-devlet şifresiyle sisteme giriş yapmaları ve bilgileri eksiksiz, doğru bir şekilde doldurmaları gerekiyor. Terme´de bu konuda bir çok kişi danışmanlık yaparak vatandaşların sorununu çözmeye çalışıyor.?dedi.

TEŞEKKÜRLER  CUMHURBAŞKANIM
TİAD Başkanı Karapıçak, ?Sayın Cumhurbaşkanım nasılki Türkiye´nin sorunlarını görüyor, biliyor ve her kademede canını ortaya koyuyor, mahalli idareler gibi bir sistemin içinden gelerek Türkiye diyorsa, buna mükabil Cumhuriiyetin en önemli yasalardan biri olan imar barışını halkımızın önüne koyuyorsa büyük barış diyerek hizmete öncülük ediyorsa işte bizler de hizmet etme yarışının içinde kendimizi bulmaz isek önce Türkiye sevdalısı sonra Terme aşkını yaşayamayız. Terme´de imar barışından yararlanıp tapu alan kişinin yüreğindeki sevinci hissedemiyorsak, bu topraklara hizmette eksik kalıyoruz demektir. Teşekkürler Sayın Cumhurbaşkanım, Önce Türkiye sonra Terme adına imar barışı ile kanayan yarayı halkımızın önünden süpürdünüz. Bizlere yeni Türkiye ve yeni Terme´yi konuşma vaktini söyleyebilme aşkını verdiğiniz için, biz diyoruzki artık gündem Terme , vakit Terme, Terme´ye hizmet vaktidir.? dedi.